1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Amuse van Sint-Jacobsnootjes met gestoofde witlof.

Amuse van Sint-Jacobsnootjes met gestoofde witlof.

  • Frans, Borrelhapje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 19-10-2011

Ingrediënten 12 personen


4 stronkjes witlof
1 sjalotje
1 passievrucht
½ sinaasappel
12 sint-jacobnootjes
Kurkuma
10 gr boter
Zout en peper



Schitterende amuse!!!!!

Sint-jaconschelp geserveerd op mooie lepel.

Sint-jaconschelp geserveerd op mooie lepel.

Een originele amuse voor lekkerbekken van kort gebakken sint-jacobnootjes op een bedje van gestoomde witlof met….. passievruchten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de stokjes witlof fijn en snipper het sjalotje.
Vang met een zeef het sap van de passievrucht op. Pers de sinaasappel uit. Leg van de sint-jacobsnootjes in een schaal.
Bestrooi met kurkuma,keer ze en bestrooi de andere kant mer kurkuma. Smelt de boter in een hapjespan en fruit het sjalotje.
Doe de witlof en het sinaasappelsap bij de sjalotjes in de pan voeg zout en peper toe en laat het mengsel 20 minuten oven.
Bak de sint-jakobsnootjes in een lontje boter in een voorverwarmde antibak koekenpan in 2 minuten aan weerzijde goudbruin.
Verdeel de witlof over de lepel. Leeg op elke lepel een sint-jacobsnootje.
Dien warm op.

Serveertip

Dien warm op.

Bron

Atlas



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top