1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Amuse van Rauwe-hamrolletjes gevuld met feta en zuidvruchten

Amuse van Rauwe-hamrolletjes gevuld met feta en zuidvruchten

Door: marianneoud

  • Frans, Borrelhapje
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 19-10-2011

Ingrediënten 12 personen


3 plakken rauwe ham
½ avocado
3 gedroogde abrikozen
3 gedroogde vijgen
1 plak feta
Prikkertjes


Amuse van Rauwe-hamrolletjes gevuld met feta en zuidvruchten
Amuse van Rauwe-hamrolletjes gevuld met feta en zuidvruchten
Amuse met rauwe ham

Prachtige amuse. Al zeg ik het zelf.

Prachtige amuse. Al zeg ik het zelf.

Met deze als Japanse maki opgerolde ham maakt u ongetwijfeld indruk! Rauwe ham, kaas en zuidvruchten vormen een heerlijk zoet-zouthapje voor bij een aperitief.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de plakken ham één voor één in de lengte en de breedte in 2 cm brede stroken. Snijd de randen recht en verwijder vet.
Schil de ½ avocado. Snijd reepjes en snijd de reepjes in stukjes van 2 cm.
Snijd de gedroogde abrikozen en de vijgen in vier reepjes.
Leg boven aan elke reep ham 1 stukje feta en 1 stukje avocado tussen 2 reepjes abrikoos.
Wissel de vijgen en de abrikozen af. Rol de ham om de ingrediënten. Snijd wat uitsteekt af.

Steek de rolletjes met een prikkertje vast. Leg de rolletjes op een amuselepel of op een eistenen serveerplateau. Serveer koud.

Bron

Atlas



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top