1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Marokkaanse keuken
  5. Couscous
  6. Couscous met venkel

Couscous met venkel

  • Marokkaans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 19-10-2011

Ingrediënten 4 personen


1 venkelknol
1 rode ui
1 rode paprika
1 sappige mandarijn
2 el tomatenpuree
kaneelpoeder
paprikapoeder
karwijzaad (heel of gemalen)
kurkuma
kardemompoeder
couscous



Couscous met groente van het seizoen: venkel! Lekker in het begin van de herfst.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij de onderkant van de venkelknol en deel de knol dan in twee├źn. Als de buitenste laag (rok) erg smerig of beschadigd si, dan gooi je die weg. De beide helften in plakken snijden en vervolgens in blokjes. Wassen. Paprika wassen en in stukjes snijden. Ui in halve ringen snijden.

Bereidingswijze

Maak de couscous klaar volgens de verpakking. Verhit olijfolie in een koekenpan of wok. Fruit de ui aan, dan de paprika en vervolgens de venkel toevoegen. Laat dit alles een paar minuten bakken. Voeg van alle kruiden en specerijen naar smaak een snuf of snufje toe. Roer goed door en bak nog even mee.
Rol de mandarijn even stevig door je handen, snij hem doormidden en knijp beide helften uit boven de pan (let op pitjes!)en laat dit even sudderen. Voeg twee eetlepels tomatenpuree toe, zet laag en laat paar minuten met deksel op de pan sudderen, eventueel water erbij.

Serveertip

Serveren met de couscous, lekker met pijnboompitjes en eventueel wat blokjes feta.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van laurakookt


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van laurakookt
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top