Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Russische keuken
  5. Tortellini
  6. Pelmeni, Russische tortellini

Pelmeni, Russische tortellini

Door: renate999

  • Russisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 19-10-2011

Ingrediënten


Voor 50 à 60 stuks

Voor het deeg: 400 gram bloem, 1 ei, 2/3 glas koud water (of zoveel als nodig is voor een stevig elastisch deeg), 1 theelepel zout.

Voor de vulling: 400gr rundergehakt, 2 à 3 uien (gesnipperd), zout, zwarte gemalen peper (naar smaak), enkele eetlepels Italiaanse kruiden, 1 teentje knoflook, 50 gr gesmolten boter, paar eetlepels water

Om te serveren: fijngehakte dille, creme fraiche, wijnazijn


Pelmeni, Russische tortellini
Pelmeni, Russische tortellini
Pelmeni, Russische tortellini
Pelmeni, Russische tortellini

Russische gevulde pastabuideltjes.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak van de bloem, zout, ei en water een deeg. Laat het minimaal een half uur rusten.
Meng de ingredienten voor de vulling door elkaar.
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad tot een plak van 2 millimeter en steek er met een borrelglaasje rondjes uit. Vul de deegrondjes met een theelepel gehaktmengsel, vouw ze dicht tot halvemaantjes en kleef de punten op elkaar, zodat het net kleine roosjes lijken.
Breng een grote pan water met een scheutje olie erin aan de kook. Doe de pelmeni in porties in de pan. Als ze gaan drijven zijn ze klaar.

Serveer de pelmeni met dille, crème fraîche en wijnazijn.
Schenk er vodka bij.

Bron

Volkskrant 10 juni 2011



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van renate999
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top