1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. ceasar salade van Jamie oliver

ceasar salade van Jamie oliver

Door: Krientjes

  • Internationaal, Salade
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 19-10-2011

Ingrediënten 6 personen


* 4 kippenpoten met vel
* 1 ciabatta in stukjes ter grootte van duim (ong. 250 gram)
* 3 takjes verse rozemarijn, alleen de blaadjes grof gehakt
* olijfolie
* zeezout & pancetta / bacon
* halve teen knoflook, gepeld
* 4 ansjovisfilets in olijfolie, uitgelekt
* 75 gram van het stuk geraspte Parmezaanse kaas, plus een beetje schaafsel ter garnering
* 1 volle eetlepel creme fraiche
* sap van 1 citroen
* extra vierge olijfolie
* 3 kropjes Romeinsesla ontdaan van de buitenste blaadjes


Verder heb je nodig


Braadslee


Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden of gasovenstand 6. Leg de kippenpoten en de gescheurde stukjes brood in een passende braadslee. Strooi er de gehakte rozemarijn over, besprenkel met olijfolie en voeg naar smaak zout en peper toe. Hussel alles met je handen om, zodat alles een filmpje vettigheid krijgt en zorg dat de kippenpoten uiteindelijk bovenop komen te liggen. Op die manier absorberen de stukjes brood het heerlijke braadvocht van de kip en krijg je de lekkerste croutons! Zet de braadslee in de voorverwarmde oven.
De kippenpoten zouden na ongeveer 45 minuten mooi gaar moeten zijn. Haal de braadslee uit de oven, drapeer de pancetta of bacon over de kip en croutons en zet de braadslee nog eens 15 tot 20 minuten terug om het spek krokant te maken. De kippenpoten zijn klaar als je het vlees gemakkelijk van de botten kunt trekken. Haal als de kippenpoten klaar zijn de braadslee uit de oven en zet hem even aan de kant om de kip wat af te laten koelen.
Stamp knoflook en ansjovisfilets in een vijzel of Flavour Shaker tot pulp. Schraap de pulp in een kom en klop er parmezaanse kaas, creme fraich, citroensap en 3 keer zoveel extra vierge olijfolie als citroensap door. Breng de dressing op smaak met zout en peper.
Trek het kippenvlees van de botten en trek het vervolgens in grove stukken, net als de croutons en plakjes spek. Was de kroppen sla, slinger ze droog, trek de blaadjes los en hussel ze om met de kip, croutons, bacon en romige kaasdressing. Strooi er nog wat geschaafde parmezaanse kaas op.

Bron

Jamie Oliver



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Krientjes
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top