Cassoulet met kip en worst

  • Frans,
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 18-10-2011
  • Cassoulet met kip en worst

    Cassoulet met kip en worst

    Cassoulet met kip en worst

Een heerlijke schotel van kip, bonen en worst en traditioneel geserveerd met een korst van broodkruimels.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 kippepoten of 4 kipkarbonades
4 tenen knoflook, uitgeperst
2 theel. verse tijmblaadjes
1 takje rozemarijn
2 laurierblaadjes
versgemalen peper
2 theel. olijfolie
1 kleine ui, fijngesneden
2 wortels, kleingesneden
200 g tomaten uit blik, kleingesneden
600 g gare cannellinibonen of witte bonen
400 g verse varkensworstjes naar smaak in stukken
half glas droge witte wijn
200 ml kippenbouillon
2 eetl. droog broodkruim of paneermeel
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Bereidingswijze

Meng de kip in een grote kom met knoflook, tijm en flink wat peper. Plaats ze afgedekt minstens 1 uur in de koelkast.

Neem een kleine braadpan die ook in de oven kan en verhit hierin de olie op matig vuur. Bak hierin de stukken kip en de worst in 4 minuten rondom licht aan. Leg ze even apart.

Bak intussen in dezelfde pan de ui en wortels of tot de ui glazig is. Voeg de tomaten, kruiden bouillon, wijn en de bonen toe. Breng de stoofschotel aan de kook, draai het vuur laag en voeg de stukken kip en de worst toe. Plaats de stoofschotel afgedekt 20 minuten in de oven.

Haal de kip eruit en trek het vlees van het bot, meng dit weer door de schotel.

Bestrooi de stoofschotel met het broodkruim en sprenkel er 2 eetlepels van het kookvocht over. Plaats de stoofschotel nog 20 minuten in de oven, of tot het broodkruim goudbruin kleurt.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten