Kipschotel, Hongaars

  • Hongaars, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 17-10-2011
  • Kipschotel, Hongaars

    Kipschotel, Hongaars

    Kipschotel, Hongaars

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 trostomaten
2 eetlepels olijfolie
50 gram gerookte spekreepjes
1 ui - grof gesnipperd + gedroogde tijm
1 teentje knoflook - fijngehakt
1 eetlepel paprikapoeder
400 gram kipbraadstick
2 zoete paprikapunten
125 ml kippenbouillon
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Tomaten ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. In braadpan olie verhitten en spekblokjes uitbakken. Ui en knoflook erdoor scheppen en in 3-4 min. zachtjes glazig bakken. Paprikapoeder erover strooien. Braadsticks door uimengsel scheppen en nog 5 min. bakken.

Bereidingswijze

Af en toe omscheppen. Tomaat, paprika en tijm aan kip toevoegen en 1 min. meebakken. Zout en peper naar smaak erover strooien en bouillon toevoegen. Met deksel op pan kip in 15-20 min. zachtjes gaarstoven

Bron

jumbo

Serveertip

Lekker met gekookte aardappels
en of rijst

Laatste reacties

abosmana avatar
abosmana 25-09-2015

Eenvoudig te maken en heel erg lekker. Bedankt voor het recept.

Francesca3 avatar
Francesca3 28-11-2011

Ik ken de term niet. Wat zijn kip braadsticks? Bouten, kipkarbonades, of drumsticks?

hyacintje avatar
hyacintje 22-10-2011

Vanavond je Hongaarse kipschotel gemaakt.....echt heerlijk!! Bedankt.

hyacintje avatar
hyacintje 19-10-2011

Heerlijk, deze ga ik snel proberen.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten