Nasi Goreng met garnaal en ham
- Chinees, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Een lekker idee
Ingrediënten 2 recipe.people
1 pak Lassie Nasi Goreng,5 eetlepels olie,
3 sjalotjes,
fijngesnipperd,
1/2 theelepel sambal oelek,
150 gr.spitskool,
in reepjes,
1 rode paprika,
in blokjes,
125 gr. achterham,
in reepjes,
125 gr. roze garnalen,
2 lente uitjes,
in dunne ringen.
Benodigdheden
kookpan, wok,Voorbereiding
Doe de inhoud van het pakje Lassie Nasi Goreng in een pan en voeg 550 ml. koud water toe. Plaats een deksel op de pan en breng het geheel goed aan de kook. Als het water kookt, de warmtebron zachter zetten zodat het water net aan de kook blijft.
Bereidingswijze
Laat de rijst met nasikruiden 10 minuten zachtjes koken onder af en toe roeren, zodat de nasikruiden goed in de rijst kunnen trekken. Haal daarna de rijst van de warmtebron afgieten is niet nodig en laat deze met het deksel op de pan nog 5 minuten nagaren. Doe de olie in een wok of hapjespan en roerbak de sjalotjes, sambal spitskool en paprika 3 minuten op hoog vuur. Voeg de ham en garnalen toe en roerbak deze 1 minuut mee.
Bron
Lassie
Serveertip
Schep de gekruide rijst in de wok en roerbak het geheel nog 1 minuut. Garneer de rijst met lenteui.