Nasi Goreng met garnaal en ham

  • Chinees, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Een lekker idee

Deel dit recept

Ingrediënten 2 recipe.people
1 pak Lassie Nasi Goreng,
5 eetlepels olie,
3 sjalotjes,
fijngesnipperd,
1/2 theelepel sambal oelek,
150 gr.spitskool,
in reepjes,
1 rode paprika,
in blokjes,
125 gr. achterham,
in reepjes,
125 gr. roze garnalen,
2 lente uitjes,
in dunne ringen.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
kookpan, wok,

Voorbereiding

Doe de inhoud van het pakje Lassie Nasi Goreng in een pan en voeg 550 ml. koud water toe. Plaats een deksel op de pan en breng het geheel goed aan de kook. Als het water kookt, de warmtebron zachter zetten zodat het water net aan de kook blijft.

Bereidingswijze

Laat de rijst met nasikruiden 10 minuten zachtjes koken onder af en toe roeren, zodat de nasikruiden goed in de rijst kunnen trekken. Haal daarna de rijst van de warmtebron afgieten is niet nodig en laat deze met het deksel op de pan nog 5 minuten nagaren. Doe de olie in een wok of hapjespan en roerbak de sjalotjes, sambal spitskool en paprika 3 minuten op hoog vuur. Voeg de ham en garnalen toe en roerbak deze 1 minuut mee.

Bron

Lassie

Serveertip

Schep de gekruide rijst in de wok en roerbak het geheel nog 1 minuut. Garneer de rijst met lenteui.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

bimmel avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten