Griekse bifteki met feta

  • Grieks, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 16-10-2011
  • Griekse bifteki met feta

    Griekse bifteki met feta

    Griekse bifteki met feta

Ik was er al een tijdje naar op zoek en heb eindelijk het echte Griekse recept gevonden. Dus niet de Nederlandse variant met oregano, ei, paneermeel, tijm en bloem.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr varkensgehakt (runder mag ook)
500 gr lamsgehakt
Bosje peterselie, blaadjes fijngehakt
Gedroogde munt naar smaak (verse = niet lekker)
Knoflook (veel, minimaal een halve bol)
Beetje runderbouillon of beter nog fond
Natrium bicarbonaat (baksoda)
Beetje olijfolie
300-400 gr echte feta
Zout en zwarte peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
tafelgrill of grillpan

Bereidingswijze

Meng het gehakt met flink wat zout en peper, geperste teentjes knoflook, peterselie en munt naar smaak. Goed mengen met je handen en afgedekt een half uurtje buiten de koelkast laten rusten. Daarna proeven of de smaken goed zijn en of het zoutig en peperig genoeg is. Anders nog wat zout en peper toevoegen. Voeg 3 theelepels baksoda toe en meng wederom goed. Voeg dan een kopje bouillon/fond toe en meng wederom goed. Door de baksoda wordt het gehakt niet te klef, het zorgt ervoor dat de bifteki sappig wordt in plaats van droog. Als al het vocht goed is opgenomen ga je verder. Verdeel de feta in vier gelijke delen. Wrijf je handen in met olijfolie en verdeel het gehakt in acht gelijke delen. Leg op vier delen gehakt een stuk feta en leg de andere delen gehakt erop. Kneed de bifteki`s tot langwerpige, platte vormen en zorg dat de feta goed in het midden blijft. Kneed en druk dus niet te hard! Verwarm de tafelgrill of grillpan en grill de bifteki`s om en om tot ze mooi donker kleuren en nog donkerdere grillstrepen krijgen.

Bron

Fok Forum

Serveertip

Serveer met tzaziki, een eenvoudige salade en Griekse tomatenrijst.

Laatste reacties

DonMatt avatar
DonMatt 09-08-2016

Ik heb dit één keer met de aanbevolen hoeveelheid baksoda, en één keer met de helft van de aanbevolen hoeveelheid baksoda gemaakt. Geeft een bijna amoniak-achtige smaak en is dus absoluut geen aanrader. Zonder de baksoda wel, trouwens!!

Kroosduiker1 avatar
Kroosduiker1 26-08-2013

Verse munt niet lekker??? Verse munt maakt dit gerecht juist compleet en Grieks! 4 verse beschuiten maken dat het niet klef wordt en u mist nog de Griekse oregano. Bouillon is onnodig. Ze smaken het beste als u ze langzaam gaart op een bbq.

deonart avatar
deonart 26-11-2011

Ik neem dit heerlijks mee, heb alles in huis, dus uitproberen. Bedankt. Baksoda neem ik altijd uit ZA mee (veel goedkoper), maar in toko`s zacht ik het ook wel. Deon

nmbvv avatar
nmbvv 22-10-2011

Baksoda is inderdaad verkrijgbaar bij de betere toko maar vaak ook bij de apotheek

bannikki avatar
bannikki 22-10-2011

denk dat je bij een toko meer kans maakt om die bak soda te halen

JieJie avatar
JieJie 19-10-2011

Is baksoda gewoon in de supermarkt te krijgen? Ziet er erg, erg lekker uit. Bedankt voor het recept.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten