Witlof uit de oven met ham en kaas

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Witlof uit de oven met ham en kaas

    Witlof uit de oven met ham en kaas

    Witlof uit de oven met ham en kaas

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
* 4 grote aardappels of half pakje voorgekookte aard.schijfjes
* 60 g boter
* 6 stronkjes witlof
* zonnebloemolie
* 200 g gekookte ham (in plakken)
* 200 g jong belegen kaas (in plakken)
* 50 g serranoham
(* bosje bieslook)
(* 200 ml magere yoghurt)
(* zout / versgemalen peper)
(* gedroogde salieblaadjes)
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

• Schil de aardappels en snijd in plakken.
• Kook even kort in circa 6 minuten.
• Giet de aardappelen af.
* oven voorverwarmen op 200 graden

Bereidingswijze

• Verwijder de kern van de witlof en maak de blaadjes los.
• Bak de witlofblaadjes kort in een pan met wat boter.
• Vet een ovenschaal in met zonnebloemolie
• Bedek de bodem met een laag witlofblaadjes.
• Leg hierop plakjes ham en aansluitend plakjes kaas.
• Wissel dit af met plakjes aardappel.
• Herhaal zo vaak totdat de ovenschaal helemaal vol is.
• Sluit af met kaas als bovenste laag.
• Bak de witlofschotel circa 20 minuten in de oven.

Bron

Rudolph van Veen

Serveertip

Garneer de schotel met plakjes serranoham (even mee onder de grill?)

voor de liefhebber:
strooi wat gedroogde salie op de witlofblaadjes...

Extra recept:
Gevulde witlofschuitjes:
• Snijd overgebleven ham en kaas in blokjes
• Hak de bieslook fijn
• Meng de ham, kaas en bieslook met de yoghurt.
• Schep het mengsel op rauwe witlofblaadjes

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

evdk avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten