Oma Ida`s Cottage Pie

  • Engels, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Oma Ida`s Cottage Pie

    Oma Ida`s Cottage Pie

    Oma Ida`s Cottage Pie

De engelse keuken is echt de moeite. Ontdek het zelf !

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Vulling :
3 el Olijf Olie
1.25 kg Gehakt
2-3 Uien, versnipperd
3-4 Wortels, versneden
3-4 Selderij stengels, versneden
2-3 tenen Knoflook, fijn versneden
3 el Bloem
1 el Tomaten Puree
1 groot glas Rode Wijn (hoeft niet..., maar is erg lekker)
850 ml Runder Bouillon
4 el Worcestershire Sauce
Tijm, een paar takjes
Laurier, 2 blaadjes
Puree:
1.8kg Aardappelen, in blokjes
225ml Melk
25g Boter
200g Cheddar (gewone belegen of oud mag ook), geraspt
Nootmuskaat, vers geraspt
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Braadpan, Kookpan, 2 Ovenschalen, Rasp

Voorbereiding

Bereidt alle kruiden en groenten voor, wassen versnijden, raspen, enz.

Bereidingswijze

Verhit 1 el olie in een grote braadpan en bak het gehakt rul, evt. beetje bij beetje. Doe deze over in een schaal. Doe de rest van de olie in de pan, voeg de groenten toe en bak op een matig vuur, totdat alles zacht is (± 15-20 min). Doe er nu de knoflook, de bloem en de tomatenpuree bij en zet het vuur hoger. Bak een paar minuten. Doe er nu het gehakt en de wijn bij. Braad even verder om het vocht te verminderen. Voeg nu de bouillon, de Worcestershire sauce en de kruiden toe. Breng weer aan de kook en laat 45 min garen. Nu is de jus dikker en bedekt het vlees goed (controleer na 30 min even of het vocht verminderd is, zet het vuur anders even wat hoger). Breng nog even op smaak met wat zout & peper en haal de laurierblaadjes en tijmsteeltje er uit.

Maak ondertussen de puree. Doe de aardappel in koud gezouten water in een grote pan (met deksel) en breng aan de kook. Kook totdat deze zacht zijn. Giet af en laat even staan, om ′droog′ te worden. Prak nu met de melk, de boter en 3/4 van de kaas, breng op smaak met de nootmuskaat en zout & peper.

Doe het vlees nu over in de ovenschalen. Dek af met de puree en verdeel er de rest van de kaas over. Zet nu nog 20-25 min in de oven (200C), of totdat het goudbruin gekleurd is.

Serveertip

Kan ook ingevroren worden;
Laat goed afkolen/koud worden en dek af met plastic folie. Klaar voor de vriezer. Doe dit wel dezelfde dag als bereidt. Ontdooi ′s nachts in de koelkast, en verwarm zoals boven. Kan ook direct verwarmt worden, maar dan op 160C gas, afgedekt met alu folie, gedurende anderhalf uur. De laatste 20 min op 200C zonder folie, totdat deze gaat bubbelen en goudbruin is geworden.

Prober de Caulifloewer Pie en de Shoarmahap ook eens,

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

henrilevison avatar
henrilevison

Doorsturen

Home Recepten