1. Home
  2. Recepten
  3. pommes dauphine

pommes dauphine

Door: lekkerbekje21

  •  ,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 15-10-2011

Ingrediënten 4 personen


500 gr kruimige aardappelen
100 ml water
15 gr boter
50 gr bloem
1 ei
10 gr aardappelmeel
50 gr parmezaanse kaas geraspt
peper - zout - nootmuskaat
(olijf)olie om te bakken


Verder heb je nodig


Pureeknijper


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Aardappelen schillen en gaar koken in gezouten water, afgieten, uit laten dampen en door de pureeknijper drukken.
Het water met de boter aan de kook brengen en de bloem toevoegen. Zolang blijven roeren tot het een compacte massa is.Dan de pan van het vuur nemen en het ei er goed doorheen roeren. De aardappelen, de kaas en de aardappelmeel erdoor roeren en op smaak maken met peper, zout en nootmuskaat.
Van het deeg kleine hoopjes vormen (Ø ± 2cm) en in hete (olijf)olie goudbruin bakken. Uit laten lekken op keukenpapier en serveren.

Bron

Anders



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lekkerbekje21
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top