Geinige noodles

  • Chinees, Lunch/Brunch
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 14-10-2011
  • Geinige noodles

    Geinige noodles

    Geinige noodles

  • Geinige noodles

    Geinige noodles

    Geinige noodles

  • Geinige noodles

    Geinige noodles

    Geinige noodles

" you come, we cook noodles"

Deel dit recept

Ingrediënten
14/10/11
Mijn buurman en vriend en zijn Chinese vrouwtje Qin was weer vanochtend hier bij mij op visite. Dit was heel leuk en ik kon Qin vragen hoe zij bepaalde Chinese ingrediënten gebruiken die ik in mijn voorraadkast heeft. Was weer heel leerzaam allemaal, zo eerstehands van een insider te horen. Toen ze weg ging zei Qin aan mij " you come, we cook noodles" . Ja, en dit slaan ik natuurlijk niet af, niet alleen omdat ik weet dat zij heerlijk kunt koken, maar ook dat ik o.a. weer een nieuwe recept kon bijleren.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Het ging zo:
Chinese noodles (Mie) koken.
In koekenpan pindaolie verhitten en spekjes uitbakken.
Daarbij smalle reepjes paksoi doen en even mee bakken.
Dan heel klein blokjes tomaat toevoegen aan de kant van de pan en mee bakken en erna alles samen bakken.
Erna word deze spek groente mengsel uit de koekenpan genomen
Dan uitgelekte en koud gespoelde mie in nieuwe pindaolie een paar min. bakken en dan de spek en groente mengsel toevoegen
Dan word dit op smaak gebracht met Chinese sojasaus, zout, vijfkruidenpoeder, paar korrels ve-tsin en oestersaus en goed door gebakken.

Nu zal jij jezelf afvragen waar komt de "geinige" dan in, want deze werkwijze van noodles klaarmaken is vrij normaal.
Wel zo halverwege van de kookproces liep Qin naar de koelkast en drukte reepjes gaar varkensvlees onder mijn neus. Ja hoor!
Dit was shoarma. Mijn vriend zei o ja, dit hadden we over van gisteravond ze eten.
Zo heb ik weer een lesje geleerd uit de Chinese keuken en dan wel de keuken van Qin.
Niks is orthodox en puur traditioneel qua smaak in haar keuken en fusion is aan de order van de dag.

Bron

Qin uit Li Tang China

Serveertip

We aten het met zelfgemaakte Chinese sambal en kleine ingemaakte pepertjes.
Zij zei dat je er ook nog een ei door de mie kunnen bakken voor een nog iets meer volle smaak.

Laatste reacties

annieov avatar
annieov 19-10-2011

Dank je wel voor het delen.Leuk! Ik heb het meegenomen. Ik gebruik nu Japanse 5 kruidenpoeder. Is iets pittiger. Wat erin zit kan ik nog niet lezen. Groetjes, Annie

alidada avatar
alidada 15-10-2011

Hallo Deon, leuk! Ik heb het meegenomen hoor! Groetjes, Louise

Koosje4 avatar
Koosje4 15-10-2011

Dag Deon, Mijn naam is koosje en ik woon in België en ik moet zeggen dat ik sinds ik bij Smulweb ben ingeschreven enorm geniet van jou gerechten! Jij haalt inspiratie bij jou vrienden en ik geniet van jou gerechten dank u wel Deon !-) Groetjes Koosje

rmdelvoie avatar
rmdelvoie 15-10-2011

Deon; een leuk verhaal en een lekker recept, dus neem ik het mee. Bedankt, Margrit

stiny26 avatar
stiny26 15-10-2011

Hoi Deon Neem je verhaal en recept mee. Bedankt groetjes Micky

karinkip avatar
karinkip 14-10-2011

Leuk Deon,neem het mee.Vooral het verhaal er bij maakt het extra geinig:)Groetjes Karin

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten