1. Home
  2. Recepten
  3. Chinese keuken
  4. Geinige noodles

Geinige noodles

Door: deonart

  • Chinees, Lunch/Brunch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 14-10-2011

Ingrediënten


14/10/11
Mijn buurman en vriend en zijn Chinese vrouwtje Qin was weer vanochtend hier bij mij op visite. Dit was heel leuk en ik kon Qin vragen hoe zij bepaalde Chinese ingrediënten gebruiken die ik in mijn voorraadkast heeft. Was weer heel leerzaam allemaal, zo eerstehands van een insider te horen. Toen ze weg ging zei Qin aan mij " you come, we cook noodles" . Ja, en dit slaan ik natuurlijk niet af, niet alleen omdat ik weet dat zij heerlijk kunt koken, maar ook dat ik o.a. weer een nieuwe recept kon bijleren.


Geinige noodles
Geinige noodles
Geinige noodles

hier met gewone mie gemaakt en met bos-uitjes

hier met gewone mie gemaakt en met bos-uitjes
Geinige noodles
Geinige noodles

" you come, we cook noodles"

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Het ging zo:
Chinese noodles (Mie) koken.
In koekenpan pindaolie verhitten en spekjes uitbakken.
Daarbij smalle reepjes paksoi doen en even mee bakken.
Dan heel klein blokjes tomaat toevoegen aan de kant van de pan en mee bakken en erna alles samen bakken.
Erna word deze spek groente mengsel uit de koekenpan genomen
Dan uitgelekte en koud gespoelde mie in nieuwe pindaolie een paar min. bakken en dan de spek en groente mengsel toevoegen
Dan word dit op smaak gebracht met Chinese sojasaus, zout, vijfkruidenpoeder, paar korrels ve-tsin en oestersaus en goed door gebakken.

Nu zal jij jezelf afvragen waar komt de "geinige" dan in, want deze werkwijze van noodles klaarmaken is vrij normaal.
Wel zo halverwege van de kookproces liep Qin naar de koelkast en drukte reepjes gaar varkensvlees onder mijn neus. Ja hoor!
Dit was shoarma. Mijn vriend zei o ja, dit hadden we over van gisteravond ze eten.
Zo heb ik weer een lesje geleerd uit de Chinese keuken en dan wel de keuken van Qin.
Niks is orthodox en puur traditioneel qua smaak in haar keuken en fusion is aan de order van de dag.

Serveertip

We aten het met zelfgemaakte Chinese sambal en kleine ingemaakte pepertjes.
Zij zei dat je er ook nog een ei door de mie kunnen bakken voor een nog iets meer volle smaak.

Bron

Qin uit Li Tang China



Deel dit recept

Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top