1. Home
  2. Recepten
  3. Marokkaanse keuken
  4. Balletjes van sardientjes

Balletjes van sardientjes

  • Marokkaans,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 14-10-2011

Ingrediënten 4 personen


1kg verse sardienen
100gr ronde rijst
4 rijpe tomaten
1 ui
3 lookteentjes
Komijn, paprika
Koreander
wat bloem
zout, peper en olijfolie



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kook de rijst 10 min.
Maak de sardientjes schoon of vraag aan je visboer.
Uien fijn hakken en tomaten in kleine blokjes snijden

Bereidingswijze

Mix de sardientjes samen met look en koreander. Meng deze pasta met de gekookte rijst. Kruid met komijn, zout en paprika.
Maak van dit mengsel balletjes.

Laat de uien glazig worden in wat olie. Voeg de tomaten toe. Kruid met peper en zout. en laat dit een 20tal minuten op laag vuur sudderen. Voeg de balletjes toe en laat nog een kwartier sudderen.

Serveertip

Met marokaans brood serveren.
In de kookles hebben we bij de sardientjes pasta ook wat gehakte olijven en enkele blokjes geconfijte citroenen bijgevoegd.. wat een frissere smaak oplevert.

Bron

Laila



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jomoka


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jomoka
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top