Thaise pompoensoep

  • Thais, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 12-10-2011
  • Thaise pompoensoep

    Thaise pompoensoep

    Thaise pompoensoep

  • Thaise pompoensoep

    Thaise pompoensoep

    Thaise pompoensoep

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 pompoen
1 ui
bosje koriander
sap van een halve limoen
verse gember
1 rode peper
3 teentjes knoflook
0,5 - 0,75 liter groentebouillon
1 blik kokosmelk
crème fraîche
olie om in te bakken (ik gebruik hier rice bran of raapzaad olie voor)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Kookpan, zeef, blender

Voorbereiding

Snijd de ui, gember, knoflook, rode peper en koriander fijn.
Schil de pompoen en verwijder de zaden. Snijd het vruchtvlees in stukken.

Bereidingswijze

Zet de kookpan op het vuur en verhit de olie er in.
Voeg de ui, gember, knoflook, rode peper en 2/3 koriander toe en fruit dit even aan.
Doe dan de pompoen en limoensap in de pan en roer alles even om.
Voeg de (warme) bouillon toe en laat het zachtjes koken tot de pompoen gaar is. Prik er met een vork in om te testen.
Als de pompoen gaar is haal je de pan van het vuur en pureer je de inhoud met de blender.
Zeef de pompoenpuree en doen daarna terug in de kookpan.
Zet het weer op het vuur en voeg de kokosmelk toe. Warm het geheel even door. Proef de soep even en voeg zo nodig nog wat zout, peper en/of limoensap toe.

Bron

ooit ergens op internet

Serveertip

Serveer de soep in kommen met een lepel crème fraîche erin en de rest van de koriander.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten