1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Pompoen
  5. Pompoenpuree
  6. Thaise pompoensoep

Thaise pompoensoep

  • Thais, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 12-10-2011

Ingrediënten 4 personen


1 pompoen
1 ui
bosje koriander
sap van een halve limoen
verse gember
1 rode peper
3 teentjes knoflook
0,5 - 0,75 liter groentebouillon
1 blik kokosmelk
crème fraîche
olie om in te bakken (ik gebruik hier rice bran of raapzaad olie voor)


Verder heb je nodig


Kookpan, zeef, blender


Thaise pompoensoep
Thaise pompoensoep
Thaise pompoensoep
Thaise pompoensoep
Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de ui, gember, knoflook, rode peper en koriander fijn.
Schil de pompoen en verwijder de zaden. Snijd het vruchtvlees in stukken.

Bereidingswijze

Zet de kookpan op het vuur en verhit de olie er in.
Voeg de ui, gember, knoflook, rode peper en 2/3 koriander toe en fruit dit even aan.
Doe dan de pompoen en limoensap in de pan en roer alles even om.
Voeg de (warme) bouillon toe en laat het zachtjes koken tot de pompoen gaar is. Prik er met een vork in om te testen.
Als de pompoen gaar is haal je de pan van het vuur en pureer je de inhoud met de blender.
Zeef de pompoenpuree en doen daarna terug in de kookpan.
Zet het weer op het vuur en voeg de kokosmelk toe. Warm het geheel even door. Proef de soep even en voeg zo nodig nog wat zout, peper en/of limoensap toe.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Serveer de soep in kommen met een lepel crème fraîche erin en de rest van de koriander.

Bron

Ooit ergens op internet



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van angeladepangela


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van angeladepangela
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top