Kip siam

  • Wereld, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Kip siam

    Kip siam

    Kip siam

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 g pandanrijst
300 g kipfilet, in reepjes
3 el olie
1 teen knoflook, fijngesneden
2 uien, in halve ringen
1 zak paprikamix (3 stuks, groen en rood en geel), in reepjes
3 el oestersaus
1/2 zakje cashewnoten ongezouten (a 150 g)
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. 2. Bestrooi ondertussen de kip met peper en zout. Verhit de olie in een wok en roerbak de kip in 3 min. goudbruin. Voeg de knoflook en de ui toe en bak 3 min. mee. Voeg de paprika toe en bak nog 3 min.

Bereidingswijze

Roer de oestersaus los met 2 el water en schenk erbij. Schep op het laatste moment de cashewnoten erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

Bron

ah

Serveertip

Verdeel de rijst over 4 diepe borden en serveer met de kip siam. Lekker met in ringetjes gesneden bosui en rode peper.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

planco avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten