1. Home
  2. Recepten
  3. Griekse keuken
  4. Gehaktpastei

Gehaktpastei

Door: koksmates

  • Grieks, Borrelhapje
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 15-05-1999

Ingrediënten 3 personen


300gr bladerdeeg
5el boter
3 uien in dobbelsteentjes gesneden
300gr rundergehakt
100ml witte azijnwijn
zout,peper
5el paneermeel
1 bosje gehakte peterselie
vet voor de vorm
el bloem
150ml olijfolie



Lekker grieks

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Het bladerdeeg laten ontdooien.de boter verhitten en de uien erin glanzig laten worden.het gehakt eraan toevoegen en al roerend op een matig vuurtje tot kruimels bakken.met witte wijnazijn blussen en op smaak brengen met wat zout en peper.de vulling onder de deksel ong.10min op een matig vuurtje latten trekken.vervolgen het paneermeel eronder mengen.ten slotte de peterselie toevoegen.de oven op 200graden voorverwarmen.een rechthoekige bakvorm(ong.25cm lang)invetten.de bladerdeeg met de bloem bestrooien,apart op maat van de bakvorm uitrollen en telkens de bovenkant insmeren met olie. drie vierde van de bladerdeeg in laggen boven elkaar leggen in de vorm.de vulling daarover gelijkmatig verdelen en met de overige deegbladen toedekken.met de rest van de olie besprenkelen.de pastei in de oven en ong.1/2 uur bruin bakken

Serveertip

Lekker bij een koud biertje of wijntje



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van koksmates
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top