Mihoen met edamame van Ottolenghi
- Thais, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Ik ben nooit een bonenfan geweest - tot ik in de diepvries van de toko Edamame ontdekte. Al jaren kookten mijn favoriete chef ermee! Edamame zijn de ontdopte sojaboon kernels, kant en klaar in een zak, makkelijker kan niet, en ze blijven prachtig groen in het gerecht.
Meer dan dat, ze hebben een heerlijke notige smaak. Licht stomen is genoeg.
Ingrediënten 4 personen
250g glass noodles2 el zonnebloemolie
3t knoflook, geperst
300g edamame (sojabonen, Toko), ontdooid
3 lenteuien, schuin gesneden
1 rode lombok, fijn gesneden
3el verse koriander, gehakt, en wat ter garnering
2 el munt, fijn gesneden
3 el sesamzaadjes, getoast
Saus:
2 el geraspte verse laos
sap van 3 limoenen
3el pinda olie
2 el palmsuiker of rietsuiker
2 tl tamarinde pasta
2 tl tamari
1 tl zeezout
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 539,15 kcal |
Koolhydraten | 71,14 g |
Eiwitten | 10,99 g |
Vetten | 21,58 g |
Bereidingswijze
Zet de noodles onder heet water tot zacht. Giet af en laat opdrogen, ze mogen niet papperig worden.
Saus: klop alle ingrediënten samen en laat staan.
Verhit de olie in een wok en voeg de knoflook toe. Zet de pan van het vuur als het begint te kleuren, en voeg de saus en noodles toe. Meng alles voorzichtig door elkaar, en voeg het meeste van de edamame, uien, lombok en verse kruiden toe. Zet de pan terug op het vuur, en roer nog even voorzichtig om alles op te warmen, en breng evt op smaak met zout.
Serveer alles lauwwarm op borden, strooi er de overgebleven edamame over samen met de koriander.
Bron
Plenty! Ottolenghi