Mihoen met edamame van Ottolenghi

  • Thais, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Mihoen met edamame van Ottolenghi

    Mihoen met edamame van Ottolenghi

    Mihoen met edamame van Ottolenghi

Ik ben nooit een bonenfan geweest - tot ik in de diepvries van de toko Edamame ontdekte. Al jaren kookten mijn favoriete chef ermee! Edamame zijn de ontdopte sojaboon kernels, kant en klaar in een zak, makkelijker kan niet, en ze blijven prachtig groen in het gerecht.
Meer dan dat, ze hebben een heerlijke notige smaak. Licht stomen is genoeg.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250g glass noodles
2 el zonnebloemolie
3t knoflook, geperst
300g edamame (sojabonen, Toko), ontdooid
3 lenteuien, schuin gesneden
1 rode lombok, fijn gesneden
3el verse koriander, gehakt, en wat ter garnering
2 el munt, fijn gesneden
3 el sesamzaadjes, getoast

Saus:

2 el geraspte verse laos
sap van 3 limoenen
3el pinda olie
2 el palmsuiker of rietsuiker
2 tl tamarinde pasta
2 tl tamari
1 tl zeezout
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 539,15 kcal
Koolhydraten 71,14 g
Eiwitten 10,99 g
Vetten 21,58 g

Bereidingswijze

Zet de noodles onder heet water tot zacht. Giet af en laat opdrogen, ze mogen niet papperig worden.
Saus: klop alle ingrediënten samen en laat staan.

Verhit de olie in een wok en voeg de knoflook toe. Zet de pan van het vuur als het begint te kleuren, en voeg de saus en noodles toe. Meng alles voorzichtig door elkaar, en voeg het meeste van de edamame, uien, lombok en verse kruiden toe. Zet de pan terug op het vuur, en roer nog even voorzichtig om alles op te warmen, en breng evt op smaak met zout.

Serveer alles lauwwarm op borden, strooi er de overgebleven edamame over samen met de koriander.

Bron

Plenty! Ottolenghi

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

chipotle avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten