Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Amerikaanse keuken
  5. Texas & Trappist chili con carne

Texas & Trappist chili con carne

Door: chipotle

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 09-10-2011

Ingrediënten 4 personen


4 el maisolie
500 g rundergehakt
1 blik kidneybeans
2 uien
10 tenen knoflook
1 ancho chili, fijngemalen
2 el komijn
½ tl piment
1/4 tl kaneel
1/4 tl gemalen kruidnagelen
1 flesje bruin trappistenbier, dubbel (bv Westmalle)
2 blikken tomaten blokjes
1 el oregano
2 tl zeezout
1 groot blikje tomatenpuree
10 dr liquid smoke

bij het serveren:
chiliboter (meng 1 el chilipoedermix met 30 g zachte boter)

grof geraspte cheddar of boerenkaas
gehakte rode ui
gehakte verse koriander
zure room



Kruidige, niet scherpe chili con carne. De scherpte kun je bijstellen met de chiliboter. Varieer met een heerlijk bruin bier naar keuze.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Voorbereiding: snij de uien fijn en maal de anchopeper in een kruidenmolen.
Maak de chiliboter.

Bereidingswijze

Verhit de olie en braad het gehakt aan. Schep het kookvocht/vet uit de pan (bewaar) en laat op hoog vuur het gehakt gecontroleerd aan de pan bakken.
Doe het vuur middelhoog, schep het gehakt uit de pan, doe 2 el olie in de pan en fruit de uien. Pers tegelijkertijd de knoflook bij de uien en fruit tot glazig, zo`n 8-10 minuten.
Doe dan de gemalen ancho`s, piment, kaneel, kruidnagelen en roer tot het geurt - zo`n minuutje.
Voeg dan het bier toe en schraap de aanbaksels (tasty bits - heel belangrijke smaakmaker bij dit soort gerechten) los. Doe de blikken tomaat en het afgeschepte kookvocht erbij. Voeg de kidneybeans, de oregano, de tomaten puree en zout toe. Breng aan de kook, en laat een kwartiertje pruttelen. Breng op smaak met zout en liquid smoke.

Serveertip


Serveer met (mexicaanse) rijst, geraspte kaas, zure room, koriander en de chiliboter. Neem er nog een glaasje trappist bij.

Bron

Epicurious, variatie



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chipotle
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top