1. Home
  2. Recepten
  3. Spareribs, voorgekookt en afgrillen

Spareribs, voorgekookt en afgrillen

  •  ,
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 11-01-2014

Ingrediënten 2 personen


1 kg spareribs
Voor de marinade:
125 ml ketjap Manis
125 ml ketjap Asin
2 el oestersaus
4 el olijf- of andere olie
4 el tomatenketchup
evt. sambal (naar smaak)
2 el bruine basterdsuiker
1 tl gemberpoeder
1 tl koreanderpoeder
4 tl knoflookpoeder
4 tl chinese 5 kruidenpoeder
1 tl speculaaskruiden
1 tl gemalen komijn
2 tl chilipoeder
Coca cola om in te koken


Verder heb je nodig


Ovenschaal, kookpan


Spareribsrecept ontstaan uit proeverijen, uitproberen en combineren van bereidingsmethoden, specerijen en kruiden. Vallen niet van het bot maar eet wel makkelijk. Perfecte gaarheid door het voorkoken, suppermals en sappig door marinade en cola. Goede bite door het afgrillen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de ribs op maat zodat ze in de ovenschaal en kookpan passen.
Voeg alle ingredienten voor de marinade samen en roer goed door.
Doe de ribs in de ovenschaal en smeer ze in met de marinade. Schenk de rest uit over de ribs. Laat minstens 4 uur marineren (langer is lekkerder, ik doe altijd een nachtje) en draai ze regelmatig even om zodat alle kanten goed gemarineerd zijn.

Bereidingswijze

Doe de ribs in de kookpan. Houd wat marinade achter om de ribs later bij het grillen mee in te smeren. De rest van de marinade ook in de kookpan. Vul tot halverwege aan met water. Vul verder aan met de cola zodat de ribs net onder staan. Breng aan de kook en laat ze op een laag pitje 90 minuten doorkoken bij dikke ribs en bij dunnere korter.
Haal de ribs uit de pan en laat even liggen tot ze droog zijn. Smeer ze in met de achtergehouden marinade grill ze in de oven op 150 graden in ongeveer 10 minuten af of leg ze op de bbq. Smeer ze tijdens het grillen nog een keer in met de marinade.
PS Geen tijd om te koken of meer "bite"? Grill dan in de oven eerst 40 minuten op 180 graden + nog 20 minuten op 100 graden. Elke 20 minuten omdraaien en in de gaten houden of het niet te hard gaat.

Serveertip

Serveer met gebakken (roseval)aardappels, en een frisse salade (bv amerikaanse coleslaw).



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van frankreijn


Reacties (10)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van frankreijn
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top