Kip met roquefort en cognac leuk als hoofdgerecht.

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 08-10-2011
  • Kip met roquefort en cognac leuk als hoofdgerecht.

    Kip met roquefort en cognac leuk als hoofdgerecht.

    Kip met roquefort en cognac leuk als hoofdgerecht.

Stukjes kip in een romige roquefortsaus op een bordje met een bolletje rijst…. Een uigesproken smulrecept dat het uitstekend doet als hoofdgerecht tijdens een feestdinertje.

Deel dit recept

Ingrediënten
200 gr rijst
25 gr boter
4 kipfilets
Zout en peper
½ glas cognac
150 gr Roquefort
25 cl crème fraiche
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Breng een pan water met zout aan de kook en kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking.
Smelt de boter in een hapjespan. Snijd de kipfilet in blokjes en bak in de hapjespan goudbruin.
Breng op smaak met zout en peper doe de deksel op de pan en laat 25 minuten bakken. Giet er kort voor het eind van de kooktijd de cognac over,neem de pan van het vuur en flambeer de kip.
Verkruimel met een vork de roquefort in een kommetje. Voeg de crème fraiche toe. Doe het mengsel bij het vlees in de pan en laat een paar minuten koken.
Giet de rijst af. Verdeel de rijst over de kommetjes. Duw de rijst goed aan en stort het timbaaltje op een bordjes.
AFWERKING: Maak op dezelfde manier nog 3 bordjes klaar. Verdeel de kip over de glaasjes, schep de saus erover en zet op elk bordje een glaasje kip naast de rijst.

Bron

Atlas

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten