Gerookte zalm met ricottaroom als voorgerecht.
- Frans, Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 08-10-2011
Deze eenvoudige en snel te bereiden glaasjes zalm met romige mousse zijn de perfecte start van een bijzonder dinertje.
Ingrediënten
1 royale plak gerookte zalm10 sprieten bieslook
Dille
Het spa van een halve citroen
Zout en peper
15 cl verse slagroom
3 el ricotta
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 730,92 kcal |
Koolhydraten | 15,99 g |
Eiwitten | 19,19 g |
Vetten | 64,31 g |
Bereidingswijze
Snijd de gerookte zalm in dunne reepjes en zet weg.
Was, droog en knip de bieslook en de dille. Houd voor de garnering een paar stukjes dille achter.
Meng in een kom de ricotta met de tuinkruiden en het citroensap. Bestrooi met een beetje zout en peper.
Klop de goed gekoelde slagroom met een elektrische mixer stijf.
Schep de ricotta voorzichtig door de room. Voeg zo nodig zout en peper toe.
Bron
Atlas
Serveertip
Vul de glaasje met afwisselend laagje ricottaroom en reepjes gerookte zalm. Garneer met de achtergehouden plukjes dille.
Laatste reacties
Voor hoeveel personen is deze hoeveelheid? 4?
Hoi Michaela, bovenaan onder de foto staat een hokje kookboeken, daar moet je op klikken. Veel succes! Lieve groet Cecile
Help! Hoe kan ik recepten van deze site opstaan. Ik heb alles al geprobeerd maar het pakt niet. Blijkbaar doe ik iets niet hemaal goed. Wie oh wie kan me hierin helpen. Gr. Michaela
Help! Hoe kan ik recepten van deze site opstaan. Ik heb alles al geprobeerd maar het pakt niet. Blijkbaar doe ik iets niet hemaal goed. Wie oh wie kan me hierin helpen. Gr.
Help! Hoe kan ik recepten van deze site opstaan. Ik heb alles al geprobeerd maar het pakt niet. Blijkbaar doe ik iets niet hemaal goed. Wie oh wie kan me hierin helpen. Gr.
Mooi! Ik heb het in m`n kookboek gezet. Dank! Groet, Trudy