Indiase aardappel kerrie

  • Indiaas, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Indiase aardappel kerrie

    Indiase aardappel kerrie

    Indiase aardappel kerrie

Ideaal vegetarische recept voor als hoofdgerecht of als bijgerecht bij kerrie vleesgerechten.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
6 middelgroot aardappelen, geschild en in stukjes gesneden
1 grote ui, in halve ringen gesneden
2 cm gember, fijn
1 groot teentje knoflook, fijn
1 groene peper, fijn
2 e tomatenpuree
verse koriander, grof gesneden (voor garnering)

VERDER:
1 t maanzaad,
1 t komijnzaad
1 t zout
1 t geelwortel (kurkuma)
1/2-1 t chilipoeder
garam masala voor garnering
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 247,37 kcal
Koolhydraten 50,39 g
Eiwitten 6,58 g
Vetten 0,59 g

Bereidingswijze

1. Verhit olie in pan en bak maanzaad en komijnzaad tot ze gaan springen en iets verkleurd zijn.
2. Voeg halve uienringen, groene peper, gember, knoflook en zout erbij en fruit uien mengsel tot zacht.
3. Voeg nu geelwortel en chilipoeder erbij en meng goed door.
4. Voeg aardappelstukjes erbij en bak alom scheppend, tot dit goed met specerijen bedekt zijn.
5. Voeg tomatenpuree erbij en bak zachtjes verder voor 2 min.
6. Voeg water erbij en kook met deksel op pan tot aardappels gaar zijn en er een gebonden saus is ontstaan.
7. Meng verse koriander erdoor en schep op serveerschaal. (en als jij van iets zurig houd, kan jij er nog een paar druppels citroensap over doen)
8. Strooi er wat garam masala over als garnituur.

Bron

Kerrie uit een multiculturele keuken

Serveertip

Lekker met boterkip en naan of rijst.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

deonart avatar
deonart

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten