Stoofpot met worst, savooiekool en boontjes

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 07-10-2011

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 el olijfolie, 2 uien fijnge-snipperd, 1 teentje knoflook, 400 g verse worst, 50 gr. mager spek in blokjes, 4 bosuitjes in dunne ringetjes, 2 takjes verse tijm, 50 g chorizo in kleine stukjes, 1/2 blik bonen uitgelekt, 8 middelgrote champignons in plakjes, 1 liter groentebouillon, 1 savooijekool
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
braadpan

Voorbereiding

Groentes snijden en bouillon maken.

Bereidingswijze

Fruit ui en knoflook glazig in olijfolie. Verse worst erbij rondom bruin bakken. Voeg spekjes toe met bosuitjes en tijm. Chorizo erbij en vuur hoger zetten. Bonen en champignons erbij en de bouillon. Breng aan kook, temper dan het vuur en 15 minuten zachtjes laten koken. Halveer savooijekool, verwijder harde stronk en snijd de kool in repen. Doe alle kook in de pan. Laat gerecht nog 25 minuten zachtjes doorkoken: hoe langer, hoe beter.

Bron

Tana Ramsay′s familiekeuken

Serveertip

met rijst of stokbrood

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten