Vissoep

  • Vis,
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 07-10-2011

gemakkelijk koken

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
4 aardappelen, 1 grote prei, 1 grote ui, 1 liter kippenbouillon, 3 ons witte vis (naar wens bv kabeljouw) handvol diepvriesdoperwten en -mais. 2 tl kurkuma, spekjes, olijfolie, creme fraiche demi
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

aardappelen in kleine blokken koken en apart zetten. prei en ui fijnsnijden. Kippenbouillon bereiden.

Bereidingswijze

Verhit in pan boter en olijfolie en bak de spek daarin beetje knapperig. Voeg prei en uien toe en bak zacht. Voeg bouillon en blokjes aardappelen toe en breng aan kook. Na 5 minuten voeg de vis toe (in stukjes) en doperwten en mais en laat 10 a 15 minuten doorkoken tot het gaar is.

Bron

Tana Ramsay`s familiekeuken

Serveertip

Serveren met creme fraiche (in oorspronkelijke recept werd 450 ml slagroom toegevoegd, lijkt mij erg vet en zijn de hoeveelheden voor groot gezin.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten