Indiase tomaten chutney
- Indiaas, Saus/dressing
- 30-60 min.
Een Indiase chutney voor bij kerrie gerechten en Indiase brood.
Zien ook mijn artikel: Chutney-atjar-pickle-sambal uit een multiculturele keuken.
Ingrediënten 4 personen
6 middelgrote tomaten, in blokjes1 e geraspte gember
4 groene pepers in lengte gehalveerd
VERDER:
mespunt asafetida (Hing), bij Indiase toko`s te kopen
t komijnzaad
1 t zwarte mosterdzaad
2 laurierblaadjes
1/2 t paprikapoeder
1/2 t geelwortel (kurkuma)
1 t maïzena
2 e verse koriander, grof gesneden
1 t zout
peper
2-3 e suiker (afhangende hoe zuur de tomaten zijn)
2 e olie
Bereidingswijze
1. Verhit de olie in een pan en voeg de asafetida, mosterdzaad en komijnzaad toe en zodra ze begint te springen voeg jij de laurierblad, paprikapoeder en kurkuma toe.
2. Voeg tomaten en groene pepers toe en laat mengsel voor zo 8 min. op niet te hoge vuur met deksel op pan koken. (tomaten moet zacht zijn, maar nog steeds in blokjes)
3. Meng maïzena met 2 e water en maak er een iets verdikte chutney van.
4. Laat chutney nog even doorkoken en voeg dan de koriander erbij en kook verder voor 2 min. met deksel op pan.
5. Maak verder op smaak met zout, peper en suiker.
Bron
Kerrie uit een multiculturele keuken
Serveertip
Serveer koud.