Ganzenlever met appelcrumble als voorgerecht of amuse.

  • Frans, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 07-10-2011
  • Ganzenlever met appelcrumble als voorgerecht of amuse.

    Ganzenlever met appelcrumble als voorgerecht of amuse.

    Ganzenlever met appelcrumble als voorgerecht of amuse.

Verras uw gasten met dit trendy voorafje van ganzenlever met appel. Mag uitsluitend geserveerd worden voorafgegaan aan een feestelijk diner.

Deel dit recept

Ingrediënten
4 appels
20 gr boter
3 plakken ontbijtkoek
300 gr halfgekookte ganzenlever
Peper uit de molen
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd kwarten. Snij de kwarten in blokjes.
Smelt de boter in een hapjespan en bak de blokjes appel bruin. Voeg een beetje water toe en laat de appels in de open pan 10 minuten tot moes koken. Breng op smaak met peper.
Snijd de korst van de plakken ontbijtkoek snijd de plakken in stukjes en maal ze in de keukenmachine tot grof paneermeel.
Verwarm de oven op 180 graden. Bekleed de ovenplaat met bakpapier en verdeel er het koekkruim over.
Neem 10 minuten voor het opdienen de ganzenlever uit de koelkast en snijd blokjes. Bak het koekkruim 5 minuten in de oven.

AFWERKING: Verdeel de lauwwarme appelblokjes over de glaasjes, schep der blokjes ganzenlever op en garneer met het geroosterde koekkruim. Dien onmiddellijk op.

Bron

Atlas

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten