We gaan weer lekker "KIPPEN"

  • Nederlands, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 06-10-2011
  • We gaan weer lekker "KIPPEN"

    We gaan weer lekker "KIPPEN"

    We gaan weer lekker "KIPPEN"

  • We gaan weer lekker "KIPPEN"

    We gaan weer lekker "KIPPEN"

    We gaan weer lekker "KIPPEN"

  • We gaan weer lekker "KIPPEN"

    We gaan weer lekker "KIPPEN"

    We gaan weer lekker "KIPPEN"

Kip met champignonsaus en spek
Overheerlijk en je kunt er van alles bij eten. ik heb er zelf smeuige aardappel puree bij gemaakt.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen


    200 gram ontbijtspek of bacon (ik heb zelf bacon gebruikt!)
    2 grote kipfilets
    1 blik champignonsoep (unox, de soep waar nog water bij moet (maar dat water laten we weg)
    1 klein bekertje zure room
    125 ml. slagroom (dus een klein bekertje)
    250 gr. champignons in plakjes

    verder de kip NIET ZOUTEN. bacon is zout genoeg)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
hoge ovenschaal, liefst glazen Pyrex schaal met deksel, minstens 12 cm hoog; koekenpannetje, klein pannetje met dikke bodem

Voorbereiding

oven voorverwarmen op 240 graden (electr., ja echt op deze temp.!)
ovenschaal niet invetten

Bereidingswijze


    Bedek de bodem helemaal met de plakjes bacon
    leg daar bovenop de twee kipfilets. (goed de bacon bedekken, anders verbrandt hij)
    zet de ovenschaal op de 2e richel van onder en bak de kip eerst 15-20 min. zonder de deksel.
    dan nog 10-15 min. met deksel (dus totaal 35 min.)
    in de tussentijd bakken we de champignon plakjes in een beetje olie in een koekenpannetje op hoog vuur, al roerend, tot dat er een beetje vocht vrijkomt en de plakjes wat verkleuren
    doe dan het vuur uit.
    dan doen we in een pannetje met een dikke bodem de champignon soep(dus zonder water), de zure room en de slagroom. zet het pannetje op een heel klein vlammetje en roer alles heel goed door elkaar. als alles goed vermengd is dan roeren we de champignon plakjes met het vocht er goed doorheen. ondertussen is de kip klaar, we halen de schaal uit de oven en gieten we de saus over de kip.(totdat alles goed bedekt is)
    dan zetten we de schaal nogmaals 20 min in de oven met het deksel dicht.

    en dan smullen maar

Serveertip

kan met van alles, met rijst of patat of aard, puree of pasta en serveer er evt. nog een lekkere salade bij, maar dat vond ik zelf niet nodig

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

hermien_kg avatar
hermien_kg 12-03-2012

Hallo Ruth, vanavond hebben we genoten van deze verrukkelijke kipovenschotel. De kipfilet is heerlijk zacht geworden, Ik heb er rijst en een witlofsalade bij gedaan. Komt zeer zeker vaker op tafel. Bedankt voor dit fantastische recept. Groetjes, Hermien

lapaulina avatar
lapaulina 15-10-2011

Wat was dit lekkerrrr!! Heel erg bedankt, we hebben er heerlijk van gesmuld hoor.

adeline43 avatar
adeline43 12-10-2011

makkelijk recept en ook voor meerdere personen uit te breiden.Ga het een keer uitproberen.Ik heb een keer een soortgelijk recept met gehakt en rode kool en champignonsoep gemaakt en dat was ook erg lekker.Groetjes, Adeline

Satena avatar
Satena 12-10-2011

Klinkt heel lekker, ga ik zeker proberen

orphan avatar
orphan 07-10-2011

Dank u wel,dit ziet er lekker uit.Neem je recept mee.

professoroud avatar
professoroud 07-10-2011

Hallo Ruth, Dit klinkt lekker dus ik heb je recept meegenomen. Bedankt, Jos

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten