Zuurkoolbroodjes met romige kip en rozijnen

  • Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Zuurkoolbroodjes met romige kip en rozijnen

    Zuurkoolbroodjes met romige kip en rozijnen

    Zuurkoolbroodjes met romige kip en rozijnen

Zuurkoolbroodjes met kip room en rozijnen. Heerlijk gerecht voor in de weekenden. Ik maak er vaak heel veel en wat ik over hou gooi ik in de vriezer en bij onverwchts bezoek haal ik ze uit de vriezer en tover je zo een heerlijk makkelijk gerecht op tafel

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
8 plakjes hartige taart bladerdeeg,
1 pak kruidenzuurkool,
150 gram gewelde rozijnen,
2 eigeel, losgeklopt,
flinke eetlepel olijfolie,
400 gram kipfilet, kleingesneden,
1 bekertje creame fraiche ,
kipkruiden,
kerrie.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Hapjespan,
kookpan,
oven.

Voorbereiding

Kook de zuurkool even in een pannetje.
Laat de bladerdeeg ontdooien.
Snij de kip in hele kleine stukjes.
laat de rozijnen wellen in heet water

Bereidingswijze

Bak de kip in de olijfolie.
Bestrooi met kipkruiden .
Voeg de uitgelekte rozijnen toe en laat even meebakken.
doe dan de uitgelekte zuurkool en de creame fraiche erbij.
voeg naar smaak kerrie poeder toe.
Roer goed door en laat een beetje afkoelen.
Leg op elk blaadje hartig taart deeg een hoopje zuurkool mix, vouw ze dubbel of met de puntjes naar binnen en bestrijk met het eigeel.
Leg de hartige deegbroodjes op een bakplaat en bak ze in ongeveer 20 minuten goudbruin in de oven.

En dan gegarandeerd smullen voor jong en oud!!

Serveertip

Heerlijk met een frisse salade

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marijanrunhart avatar
marijanrunhart

Doorsturen

Home Recepten