Japanse kipspiesjes
- Japans,
- 30-60 min.
Je zult een uurtje tijd moeten voorzien om de kip in een marinade te laten staan maar qua bereiding is dit gerecht zo gepiept! Ook gezellig als hapjes tijdens een feestje.
Ingrediënten 2 personen
250 g kipfilet100 g shiitake paddenstoelen
5 lente-uitjes
1 pakje satéprikkers
200 ml Japanse Yakitori Marinadein mandje(van MeiAsia)
1 EL MeiAsia Wokolie in mandje
Bereidingswijze
Snijd de kipfilet in blokjes. Snijd de steeltjes uit de shiitakes, maak de hoeden schoon met keukenpapier en snijd ze in kwarten. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in schuine stukjes van ± 1 cm.
Steek de kipfilet, shiitakes en lente-ui om en om aan een satéprikker. Leg de spiesjes in een ondiepe schaal en giet de Yakitori marinade erover. Laat ze minimaal 1 uur in de koelkast marineren.
Wrijf een grillpan in met de olie en verhit deze. Leg de spiesjes in de pan en grill ze 2 à 3 minuten per kant.
Lekker met MeiAsia pandanrijst en een salade.
Bron
http://www.meiasia.nl/nl-NL/2/recepten/51/japanse_kipspiesjes.aspx