Japanse kipspiesjes

  • Japans,
  • 30-60 min.
  • Japanse kipspiesjes

    Japanse kipspiesjes

    Japanse kipspiesjes

Je zult een uurtje tijd moeten voorzien om de kip in een marinade te laten staan maar qua bereiding is dit gerecht zo gepiept! Ook gezellig als hapjes tijdens een feestje.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
250 g kipfilet
100 g shiitake paddenstoelen
5 lente-uitjes
1 pakje satéprikkers
200 ml Japanse Yakitori Marinadein mandje(van MeiAsia)
1 EL MeiAsia Wokolie in mandje
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snijd de kipfilet in blokjes. Snijd de steeltjes uit de shiitakes, maak de hoeden schoon met keukenpapier en snijd ze in kwarten. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in schuine stukjes van ± 1 cm.
Steek de kipfilet, shiitakes en lente-ui om en om aan een satéprikker. Leg de spiesjes in een ondiepe schaal en giet de Yakitori marinade erover. Laat ze minimaal 1 uur in de koelkast marineren.
Wrijf een grillpan in met de olie en verhit deze. Leg de spiesjes in de pan en grill ze 2 à 3 minuten per kant.
Lekker met MeiAsia pandanrijst en een salade.

Bron

http://www.meiasia.nl/nl-NL/2/recepten/51/japanse_kipspiesjes.aspx

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Simone84 avatar
Simone84

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten