1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Multi-culturele keuken
  5. Pittige gehaktbal

Pittige gehaktbal

Door: deonart

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 06-10-2011

Ingrediënten 4 personen


500 g half om half gehakt
1 t zout
1 e chilipoeder
mespunt kruidnagelpoeder
1 e pikante paprikapoeder
1 t knoflookpoeder of 1 teentje knoflook, fijn
1 t gedroogde oregano
1+1/2 e witte wijnazijn of ciderazijn
olie of boter voor bakken


Pittige gehaktbal
Pittige gehaktbal
Pittige gehaktbal
Pittige gehaktbal

Een soort chorizo worst vulling, maar dan in een bal gehakt.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Meng alle ingrediƫnten door gehakt en laat voor tenminste een uur in koelkast staan. (hoe langer, hoe beter)
2. Draai van gehakt 4 ballen. (of 8 kleiner)
3. Bak ballen in olie tot krokant goed bruin van kleur en gaar van binnen.

Serveertip

Serveer met Gebakken aardappelen en sla met een dressing en met een eenvoudige knoflook mayonaise (mayonaise, knoflook, citroensap, yoghurt, zout en peper) erbij.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top