1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Kalfsniertjes met lopende Luikse siroop

Kalfsniertjes met lopende Luikse siroop

  • Belgisch, Streekgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 05-10-2011

Ingrediënten 4 personen


2 kalfsniertjes
1 ajuin
1 teen look
250 ml kalfsfond
2 soeplepels graantjesmosterd
2 eetlepels lopende Luikse siroop
50 gr boter
100 ml room
3 takjes thym
2 blaadjes laurier
150 ml witte wijn
15 gr donkere bittere chocolade



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1.Maak de niertjes proper en snij deze in plakken.Kruiden met peper en zout. Bak ze kort aan aan beide kanten in solo. Leg ze opzij. Fijngesnipperde ajuin en look glazig laten worden. Deglaceer met de witte wijn en laat even inkoken. Voeg de kalfsfonds en kruiden toe. Laat 40 min heel zachtjes koken. Haal de laurier en takjes thym eruit. Laat nog even inkoken. Voeg de mosterd ,siroop en room toe alsook flink wat peper uit de molen. Laat de niertjes nog 10 min sudderen in de saus. Werk de saus af met het stuk chocola: niet meer laten koken. Kruid af.Overgiet de niertjes met de saus, serveer met aardappelen, kroketten en gestoofd witlof . Bestrooi de niertjes met gehakte bladpeterselie. Smakelijk.

PS Lopende luikse siroop is een nieuw product dat goed te verwerken is in sausen, zeker bij wild. Hierbij de link naar de site:http://www.sirop-liege.com/

Serveertip

Met gekookte aardappelen of kroketten en gestoofd witlof.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van floche1


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van floche1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top