1. Home
  2. Recepten
  3. Japanse keuken
  4. Sweet Teriyaki

Sweet Teriyaki

Door: bringmethehorizon

  • Japans,
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 05-10-2011

Ingrediënten 4 personen


Sweet Teriyaki:
600 gram varkensschnitzel
2 preien
1 flesje teriyaki honing woksaus (conimex)
400 gram snelkookrijst
Olijfolie, peper
1/2 boullionblokje tuinkruiden

Komkommersalade:
1 komkommer
2 el versgehakte peterselie of dille
2 el citroensap
3 el azijn
1 tl honing
1/2 tl mosterd



Zoete teriyaki met een frisse komkommersalade

Ontdek meer:

Voorbereiding

Varkensschnitzels in reepjes snijden en marineren in 3 el woksaus, 1 el olijfolie en peper. 20 minuten in de koelkast laten staan. Prei in schuine ringen snijden en wassen.

Bereidingswijze

Sweet Teriyaki:
Rijst koken zoals op de verpakking staat aangegeven samen met het boullionblokje. Prei gaar koken. Ondertussen 2 el olijfolie verhitten en de vleesreepjes bakken. Als deze gaar zijn voeg je de rest van de saus toe.

Een rond bakje (voor 1 portie) tot de rand vullen met rijst. Bord omgekeerd erop zetten en omkeren; zorg dat de rijst links op het bord ligt. Wat prei aan de rechtkant leggen en daarop leg je wat vlees met saus.

Komkommersalade:
Komkommer wassen en in blokjes snijden. Meng de citroensap, azijn, mosterd en honing met de versgehakte kruiden. Meng dit met de komkommerblokjes. Serveren in een klein schaaltje per persoon.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bringmethehorizon
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top