Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Engelse keuken
  4. Sandwiches voor een high tea

Sandwiches voor een high tea

Door: pwiggers

  • Engels
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 05-10-2011

Ingrediënten 10 personen


KOMKOMMER-SANDWICHES
1/2 komkommer
zout
roomkaas met verse kruiden
TONIJN-SANDWICHES
1 blikje tonijn op water
sandwichspread naar smaak
wat mayonaise
peper, zout en paprikapoeder
ZALM-SANDWICHES
50 gram roomkaas - 1 theelepel geraspte mierikswortel - 1 eetlepel gehakte dille, peper, zout, - 150 gram gerookte zalm
EI-SANDWICHES
4 eieren
2 eetlepels mayonaise
2 eetlepels geraspte belegen kaas
3 gedroogde tomaatjes
fijngehakte basilicum
peper, zout


Verder heb je nodig


Kaasschaaf
theedoek
vergiet
messen

High tea Pasen 2006 (zie mijn artikel hierover)

4 verschillende soorten sandwiches.


Basis is: 2 hele casinobroden wit en bruin zonder korst met 4 verschillende soorten beleg.
Heerlijke sandwiches die je tevoren kunt klaar maken. Afdekken met een theedoek, op een koele plaats en bij de high tea serveren. Heerlijk!
Voldoende voor 10 - 12 personen.

Ontdek meer:

Voorbereiding

KOMKOMMER-SANDWICHES
Komkommer in dunne plakjes schaven. Bestrooien met zout en in vergiet plm. 30 min goed laten uitlekken. Komkommer op theedoek uitspreiden en vocht er goed uitdrukken.
Brood dun besmeren met kruidenkaas en beleggen met dunne plakjes komkommer. Diagonaal in vieren snijden.
TONIJN-SANDWICHES
Tonijn goed uitlekken en vermengen met sandwichspread en mayonaise. Brood besmeren met tonijnspread. Diagonaal in vieren snijden.
ZALM-SANDWICHES
Roer de dille, room en de mierikswortel door de roomkaas. Maak op smaak met peper en zout. Besmeer de sneetjes brood met de gekruide roomkaas. Beleg de helft van de boterhammen met zalm en leg de ander erop. Diagonaal in vieren snijden.
EI-SANDWICHES
Eieren hard koken, pellen en fijn hakken. Tomaatjes heel fijn snijden. Vermengen met zoveel mayonaise dat dikke massa ontstaat. Kaas, basilicum en fijngesneden tomaatjes erdoor roeren. Op smaak maken met peper en zout. Brood hiermee beleggen. Diagonaal in vieren snijden.

Serveertip

Lekker als hartig hapje bij de high tea, maar ook heerlijk bij een uitgebreide lunch.



Deel dit recept

Reacties (10)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top