1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Spruitjesstamppot met kaas

Spruitjesstamppot met kaas

Door: planco

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 05-10-2011

Ingrediënten 4 personen


1 kilo kruimige aardappels
spruitjes 450 g
20 g zwarte olijven zonder pit
175 ml melk
2 eetlepels boter of margarine
200 g Zaanlander kaas pikant (48+), geraspt
mespunt nootmuskaat


Spruitjesstamppot met kaas
Spruitjesstamppot met kaas

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Aardappels schillen, wassen, in stukken snijden en in ca. 20 minuten gaarkoken. Spruitjes schoonmaken, grote spruiten halveren. Spruitjes in ca. 5 minuten beetgaar koken. Olijven halveren. Melk in magnetron opwarmen.

Bereidingswijze

Aardappels afgieten en met warme melk en boter stampen tot smeuïge puree. Spruitjes, olijven en kaas door stamppot roeren en goed doorwarmen. Stamppot op smaak brengen met nootmuskaat, zout en peper.

Bron

Ah



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top