BOTERKOEK MET RUM, CUSTARD EN PIJNBOOMPITTEN
- Internationaal, Banket
- 30-60 min.
Hele lekkere boterkoek, speciaal door de rum, custard en pijnboompitten. Een aanrader! En...snel klaar!
Was onderdeel van een high tea door mij georganiseerd Pasen 2006 zie High-tea-voor-40-personen
Ingrediënten 8 personen
200 gram boter100 gram lichtbruine basterdsuiker
100 gram witte basterdsuiker
200 gram bloem
50 gram custard hiermee bedoel ik dus de custardpoeder uit een pak waarmee je custard kunt maken
Citroen rasp
zout
1 ei (los geklopt 1/2 voor de koek 1/2 voor bovenop)
scheutje rum voor in de koek
scheutje rum voor bovenop met los geklopt ei
3 eetlepels pijnboompitten
Benodigdheden
boterkoekvorm 24 cm doorsnede
Voorbereiding
Oven voorverwarmen op 210 graden. Van boter, basterdsuiker, bloem, custard, citroenrasp, mespunt zout, 1/2 ei en scheutje rum een deeg kneden.
Bereidingswijze
Deeg in boterkoekvorm 24 cm doorsnede doen. Rest ei vermengen met scheutje rum. Pijnboompitten over deeg strooien. Los geklopt ei erover strijken.
In midden van de oven 15-20 minuten bakken tot de koek lichtbruin is.