BOTERKOEK MET RUM, CUSTARD EN PIJNBOOMPITTEN

  • Internationaal, Banket
  • 30-60 min.
  • BOTERKOEK MET RUM, CUSTARD EN PIJNBOOMPITTEN

    BOTERKOEK MET RUM, CUSTARD EN PIJNBOOMPITTEN

    BOTERKOEK MET RUM, CUSTARD EN PIJNBOOMPITTEN

  • BOTERKOEK MET RUM, CUSTARD EN PIJNBOOMPITTEN

    BOTERKOEK MET RUM, CUSTARD EN PIJNBOOMPITTEN

    BOTERKOEK MET RUM, CUSTARD EN PIJNBOOMPITTEN

Hele lekkere boterkoek, speciaal door de rum, custard en pijnboompitten. Een aanrader! En...snel klaar!
Was onderdeel van een high tea door mij georganiseerd Pasen 2006 zie High-tea-voor-40-personen

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
200 gram boter
100 gram lichtbruine basterdsuiker
100 gram witte basterdsuiker
200 gram bloem
50 gram custard hiermee bedoel ik dus de custardpoeder uit een pak waarmee je custard kunt maken
Citroen rasp
zout
1 ei (los geklopt 1/2 voor de koek 1/2 voor bovenop)
scheutje rum voor in de koek
scheutje rum voor bovenop met los geklopt ei
3 eetlepels pijnboompitten
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

boterkoekvorm 24 cm doorsnede

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 210 graden. Van boter, basterdsuiker, bloem, custard, citroenrasp, mespunt zout, 1/2 ei en scheutje rum een deeg kneden.

Bereidingswijze

Deeg in boterkoekvorm 24 cm doorsnede doen. Rest ei vermengen met scheutje rum. Pijnboompitten over deeg strooien. Los geklopt ei erover strijken.
In midden van de oven 15-20 minuten bakken tot de koek lichtbruin is.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten