BOTERKOEK MET RUM, CUSTARD EN PIJNBOOMPITTEN

  • Internationaal, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 05-10-2011
  • BOTERKOEK MET RUM, CUSTARD EN PIJNBOOMPITTEN

    BOTERKOEK MET RUM, CUSTARD EN PIJNBOOMPITTEN

    BOTERKOEK MET RUM, CUSTARD EN PIJNBOOMPITTEN

  • BOTERKOEK MET RUM, CUSTARD EN PIJNBOOMPITTEN

    BOTERKOEK MET RUM, CUSTARD EN PIJNBOOMPITTEN

    BOTERKOEK MET RUM, CUSTARD EN PIJNBOOMPITTEN

Hele lekkere boterkoek, speciaal door de rum, custard en pijnboompitten. Een aanrader! En...snel klaar!
Was onderdeel van een high tea door mij georganiseerd Pasen 2006 zie High-tea-voor-40-personen

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
200 gram boter
100 gram lichtbruine basterdsuiker
100 gram witte basterdsuiker
200 gram bloem
50 gram custard hiermee bedoel ik dus de custardpoeder uit een pak waarmee je custard kunt maken
Citroen rasp
zout
1 ei (los geklopt 1/2 voor de koek 1/2 voor bovenop)
scheutje rum voor in de koek
scheutje rum voor bovenop met los geklopt ei
3 eetlepels pijnboompitten
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
boterkoekvorm 24 cm doorsnede

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 210 graden. Van boter, basterdsuiker, bloem, custard, citroenrasp, mespunt zout, 1/2 ei en scheutje rum een deeg kneden.

Bereidingswijze

Deeg in boterkoekvorm 24 cm doorsnede doen. Rest ei vermengen met scheutje rum. Pijnboompitten over deeg strooien. Los geklopt ei erover strijken.
In midden van de oven 15-20 minuten bakken tot de koek lichtbruin is.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 25-01-2018

Deze boterkoek vandaag weer eens gebakken. Nog steeds lekker.

bep72 avatar
bep72 10-09-2013

Het is een geweldig recept we hebben er echt van gesmuld

bep72 avatar
bep72 06-09-2013

Hij ziet er prachtig uit en door de toevoeging van rum en de pijnboompitten zeer smakkelijk

gitta_b avatar
gitta_b 06-09-2013

Vandaag deze koek gebakken, staat nu af te koelen. Heb mezelf wijs gemaakt dat ik de randjes eraf moest snijden (lees: opeten!) en inderdaad, het is heerlijk! Ik heb anderhalf keer dit recept genomen en in een vierkante bakvorm gebakken, 20 minuten op 200 graden (heteluchtoven), daarna nog 10 minuten afgedekt op dezelfde temp. Bedankt voor het recept! Groet, Gitta

adeline43 avatar
adeline43 31-08-2013

Wat een leuke, vrolijke tafel! Ik neem je recept graag mee, bedankt. Groetjes, Adeline

karin11213 avatar
karin11213 31-08-2013

Goedemorgen, heb het recept van je meegenomen. Lijkt me erg lekker. Dank je wel en een fijn weekend. Groetjes Karin

Purrie avatar
Purrie 31-08-2013

wat een prachtige tafel heb je gemaakt! Wauw! En dank voor dit heerlijke recept, ik ga het zeker maken! Heb al op internet gezocht hoe je custard moet maken, ik neem aan dat je poeder bedoelt...

ArualB avatar
ArualB 22-08-2013

Klinkt goed!

Cecileg avatar
Cecileg 22-08-2013

Zo kun je een kei nog lekker maken! Lieve groet Cecile

dyjo avatar
dyjo 22-08-2013

dit lijkt me ook weer een heerlijk recept, ga het binnenkort uitproberen , heel erg bedankt! groetjes willie

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten