1. Home
  2. Recepten
  3. Custard
  4. BOTERKOEK MET RUM, CUSTARD EN PIJNBOOMPITTEN

BOTERKOEK MET RUM, CUSTARD EN PIJNBOOMPITTEN

  • Internationaal, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 05-10-2011

Ingrediënten 8 personen


200 gram boter
100 gram lichtbruine basterdsuiker
100 gram witte basterdsuiker
200 gram bloem
50 gram custard hiermee bedoel ik dus de custardpoeder uit een pak waarmee je custard kunt maken
Citroen rasp
zout
1 ei (los geklopt 1/2 voor de koek 1/2 voor bovenop)
scheutje rum voor in de koek
scheutje rum voor bovenop met los geklopt ei
3 eetlepels pijnboompitten


Verder heb je nodig


Boterkoekvorm 24 cm doorsnede


BOTERKOEK MET RUM, CUSTARD EN PIJNBOOMPITTEN
BOTERKOEK MET RUM, CUSTARD EN PIJNBOOMPITTEN
BOTERKOEK MET RUM, CUSTARD EN PIJNBOOMPITTEN
BOTERKOEK MET RUM, CUSTARD EN PIJNBOOMPITTEN
BOTERKOEK MET RUM, CUSTARD EN PIJNBOOMPITTEN
BOTERKOEK MET RUM, CUSTARD EN PIJNBOOMPITTEN

Hele lekkere boterkoek, speciaal door de rum, custard en pijnboompitten. Een aanrader! En...snel klaar!
Was onderdeel van een high tea door mij georganiseerd Pasen 2006 zie High-tea-voor-40-personen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 210 graden. Van boter, basterdsuiker, bloem, custard, citroenrasp, mespunt zout, 1/2 ei en scheutje rum een deeg kneden.

Bereidingswijze

Deeg in boterkoekvorm 24 cm doorsnede doen. Rest ei vermengen met scheutje rum. Pijnboompitten over deeg strooien. Los geklopt ei erover strijken.
In midden van de oven 15-20 minuten bakken tot de koek lichtbruin is.

Dit recept is te vinden in:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (11)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top