1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mediterrane keuken
  5. Tabouleh
  6. Tabouleh met knoflookmosselen

Tabouleh met knoflookmosselen

  • Mediterraan, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 03-10-2011

Ingrediënten 4 personen


200 gr couscous
4 kleine tomaten
1 komkommer
30 gr verse peterselie
15 gr verse munt
1 citroen, uitgeperst
5 el olijfolie extra vierge
1 kleine rode ui, gesnipperd
2 kg panklare mosselen
2 teentjes knoflook, in plakjes



Tabouleh met knoflookmosselen
Tabouleh met knoflookmosselen
Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Couscous volgens gebruiksaanwijzing in kokend water wellen. Tomaten in vieren snijden, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. Komkommer in de lengte halveren en met theelepel zaadjes eruit schrapen. Komkommer in smalle repen snijden en vervolgens in kleine blokjes. Blad van peterselie en munt fijnhakken. Couscous met vork losmaken en 2-3 el citroensap, 3 el olie, ui, verse kruiden en blokjes komkommer en tomaat erdoor scheppen. Couscoussalade (= tabouleh) op smaak brengen met zout en peper. Mosselen wassen en controleren: kapotte exemplaren en openstaande mosselen die na tik tegen aanrecht niet sluiten weggooien. Mosselen met knoflook in (mossel)pan omscheppen. Rest van citroensap en olie erover sprenkelen. Mosselen afgedekt op hoog vuur ca. 8 min. verwarmen, tot alle schelpen openstaan. Pan tussentijds regelmatig schudden. Mosselen in vergiet laten uitlekken, dichtgebleven exemplaren weggooien. Tabouleh op vier borden scheppen en mosselen ernaast leggen.

Bron

Allerhande 7 2005



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nmbvv


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nmbvv
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top