Kabeljauwhaasje met coquilles

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 03-10-2011
  • Kabeljauwhaasje met coquilles

    Kabeljauwhaasje met coquilles

    Kabeljauwhaasje met coquilles

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
100 ml visfond
50 ml droge witte wijn
500 gr kabeljauwhaasjes, in 4 stukken
12 sint-jakobsschelpen
1 el bloem
125 gr boter, in blokjes
2 el olijfolie
2 el bieslook, fijngesneden
1 citroen
zout en peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
grillpan

Bereidingswijze

Schenk de visfond en de wijn in een pan. Breng aan de kook en laat in ca. 10 min. op hoog vuur tot een derde inkoken. Dep de kabeljauw en de sint-jakobsschelpen droog met keukenpapier. Bestrooi de kabeljauw met peper en zout. Schep de bloem in een bord en wentel de kabeljauw erdoor. Verhit 15 g boter in een koekenpan en bak de kabeljauw 5 min. Keer halverwege. Verhit de grillpan. Bestrijk de sint-jakobsschelpen met de olie en gril ze in 3 min. gaar; keer halverwege. Voeg toe aan de kabeljauw en draai het vuur uit. Bedek met een deksel of aluminiumfolie. Breng de saus weer aan de kook en voeg de rest van de boter toe. Haal de pan van het vuur en klop met een garde tot een romige saus. Roer de bieslook erdoor en breng op smaak met wat citroensap en peper en zout. Verdeel de kabeljauw en de sint-jakobsschelpen over 4 borden en schenk de saus erover.

Bron

Allerhande 13 2009

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten