Andijviesalade

  • Italiaans, Salade
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 03-10-2011
  • Andijviesalade

    Andijviesalade

    Andijviesalade

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 blikje ansjovisfilets in olijfolie
3 el kappertjes
1 citroen, uitgeperst
2 teentjes knoflook
4 el olijfolie extra vierge
1 krop andijvie, in brede repen
2 el zongerijpte taggia olijven
50 gr Pecorino Romano (kaas)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
staafmixer of keukenmachine

Bereidingswijze

Pureer in de keukenmachine of met de staafmixer de helft van de ansjovis met aanhangende olie, 2 el kappertjes, 2 el citroensap, de knoflook en olie tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout en eventueel extra citroensap. Doe de andijvie in een schaal en meng de dressing erdoor. Bestrooi met de rest van de kappertjes en de olijven. Snijd de rest van de ansjovis in stukjes en verdeel over de salade. Schaaf de kaas erover.

Bron

Allerhande 8 2011

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten