Luie dag Indiase gegrilld kipfilet
- Indiaas,
- 0-10 min.
- Geplaatst op 03-10-2011
Een dag uit de dagboek van een luie man`s keuken.
Ik stond vanochtend op en dacht bah, alweer koken vandaag, tja je moet toch eten zeggen ze. En aangezien ik nu als thema in mijn keuken bezig bent met de Indische keuken, besloot ik om zo ordinair als maar kan kom te doen vandaag... er speelde een rij van masala ingrediënten af in mijn hoofd, maar dit zijn ingrediënten die dan weer gehakt gesneden etc. etc. moeten worden. Dus direct besloten dit word geen hakken en snijden dag maar een "poeder" dag. Zoals in gemberpuree word poeder, knoflook puree, knoflookpoeder etc. Tomatenpuree word tomatenketchup. Even goed, geen zin om blikjes open te maken ha ha... ja! Echt lui...
Ingrediënten
opengesneden kipfiletknoflookpoeder
gemberpoeder
tomatenketchup
garam masala
korianderpoeder
komijnpoeder
geelwortel
cayennepeper
zout
yoghurt
Bereidingswijze
Het staat lekker te marineren en ik hoeft er niks voor te doen. Vanavond even onder de grill en mijn in koelkast staande kerrie doperwten/aardappel bijgerecht opwarmen met een paar plakken ciabatta en klaar is kees.
Laatste reacties
Lijkt me lekker Deon, heb het recept meegenomen. Bedankt en groetjes, Ineke
Voor alle duidelijkheid ik bedoel niet Indonesië maar India.
Klinkt weer eens lekker! Vraag me alleen af of het Indisch of Indiaas is. Volgens mij wordt er namelijk in de Indische keuken geen yoghurt gebruikt.
Ha, ha toch een heel leuk recept, ook makkelijk met kleine kindjes :)
Schaam je niet Deon. Iedereen heeft toch wel eens een kookbaaldag. Je hoeft toch niet elke dag te koken alsof je gasten krijgt? Hartelijke groetjes, Rita.