Meringue-citroentaart

  • Internationaal, Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 03-10-2011

Neem voor deze taart de zoete variant van het basiszandtaartdeeg(zie recept)

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
* 1x basis recept zandtaartdeeg (zie recept)
* 1.5 dl citroensap
* 160 gr suiker
* 80 gr boter
* 6 eidooiers
* 2 eetl bloem
* 180 gr suiker
* 3 eiwitten
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
taart of springvorm 24 cm ingevet
steunvulling

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 190 graden maak het basiszandtaartdeeg. Rol het deeg uit, bekleed de vorm met het deeg en zet dit 20 min in de koelkast. Leg op het deeg aluminiumfolie en verdeel er een 1 cm dikke laag steunvulling over (bv droge erwten)Verwijder na 10-12 min
blind bakken de vulling en de folie en bak de bodem nog 10 min door

Bereidingswijze

Breng het citroensap met de suiker en de boter aan de kook. Roer in een kom de bloem met de dooiers glad. Schenk al roerend beetje bij beetje het hete sap bij de dooiers en schenk het mengsel terug in de pan. Verwarm het op laag vuur tot het gaat binden. Laat het tegen de kook komen en haal de pan van het vuur. Schep het mengsel in de taartvorm en strijk het glad. Bestrooi de vulling met een dun laagje suiker om velvorming te voorkomen en laat afkoelen. Klop het eiwit stijf. Voeg 160 gr suiker in een keer toe en klop het verder tot een mooi taai eiwit.Schep een flinke laag eiwit grillig over de citroenvulling. Laat de taart in 3 min in een hete oven of een matig hete grill bruin kleuren.

Bron

tip culinair mei 2002

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten