Indiase gevulde paneer driehoekjes in cashewnotensaus
- Vegetarisch,
- 30-60 min.
- Geplaatst op 02-10-2011
Met de zoete smaak van rozijnen in de gevulde driehoekjes en in combinatie met de noten saus, is deze vegetarische recept en voltreffer.
Ingrediënten 4 personen
VOOR GEVULDE PANEER:6 vierkantjes zelfgemaakte paneer (of gekocht bij Indische toko) van 15x15 cm en 3 cm dik (dit kan vervangen worden met tahoe (tofu)
grof geraspt paneer
rozijnen
koriander bladeren, fijn
groene peper, fijn
grof gemalen cashewnoten
zout
gelijke delen bloem en maïzena
olie voor bakken
MAKEN VAN GEVULDE PANEER:
1. Verdeel elk paneer vierkantje in 2 driehoekjes.
2. Snijd in elk driehoek op de rechte kant een inkeping voor zo 2 derde van driehoek. (kijk uit om niet te ver door te snijden)
3. Meng alle vulling ingrediënten goed tot gebonden met elkaar en vul elk driehoekje ermee.
4. Maak van meel en maïzena met water een iets dikke vloeibare beslag.
5. Haal paneer driehoekjes door beslag en bak driehoekjes om en om tot mooi goudbruin van kleur.
Bereidingswijze
VOOR CASHEWNOTENSAUS:
2 kleine rode uien, heel fijn gesneden (liefs in blender fijngemalen)
450 g tomaten, gepureerd
3 teentjes knoflook, fijn
2 cm verse gember, geraspt
1-2 groene pepers, fijn
2 t komijnpoeder
2 t korianderpoeder
2 t garam masala
200 g cashewnoten, gehakt
250 ml melk
water voor saus
1 t zout
1 t suiker
2 e olie
1 e boter
5 takjes verse koriander, fijn
MAKEN VAN CASHEWNOTENSAUS:
1. Doen cashewnoten bij melk om te weken. (dit maak het later makkelijker om fijn te malen)
2. Fruit uien in olie tot zacht en voeg erna de knoflook, gember en groene pepers toe en fruit tot zacht.
3. Bak nu de uien mengsel op middel hoog vuur tot goudbruin van kleur. (maar niet aangebrand)
4. Voeg de tomatenpuree toe en kook voor 5 min. met deksel op pan tot olie van saus scheiden.
5. Ondertussen maal jij de melk en cashewnoten tot een fijne room. (als er nog wat stukjes cashewnoten in zitten is het niet erg, dit draag bij tot de structuur van de saus)
6. Voeg nu bij tomatensaus de garam masala, komijn en korianderpoeder en meng goed.
7. Voeg de cashewnoten en melk mengsel erbij en laat het goed vermeng.
8. Voeg water toe tot er een vloeibaar gebonden saus ontstaan.
9. Voeg zout en suiker toe en breng weer aan kook.
10. Voeg nu de gevulde paneer driehoekjes toe en kook zachtjes tot warm.
Bron
Kerrie uit een multiculturele keuken
Serveertip
Serveer als voorgerecht 2 driehoekjes met saus per persoon en garneer met koriander. En als hoofdmaaltijd 3-4 per persoon. Als aanvulling erbij voor als hoofdgerecht, kan jij ook gehalveerde hard gekookte eieren erdoor mengen.
Laatste reacties
Klinkt heerlijk! Ik heb je recept meegenomen hoor, dit wil ik toch héél graag een keer proberen!
Ik heb je recept meegenomen Deon, ik weet niet wanneer ik er de tijd voor krijg maar ik kan het nu niet meer kwijtraken. Groetjes, Louise
Mooi, mooi, mooi. dat wordt een toppertje. Ik ga morgen aan de slag. Groetjes, Pihoon
Margrit, ik bak de paneer in olie.. het smaak is hierbij niet nodig om in te trekken. Met de saus gebruik ik wel olie in combinatie met boter voor de smaak. Groetjes Deon
Paneer eet ik graag als we met onze vegetarische vriend samen zijn. Ik ga het eerst proberen om te zien hoe het me lukt, als het goed gaat verras ik hem de volgende keer dat hij op bezoek komt. Een vraagje; bak je de paneer in een koekepan met een beetje boter of olie of wordt het gefrituurd???? Bedankt Deon, groetjes, Margrit