Nigella`s warme citroentaartjes

  • Engels, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 02-10-2011

Dit is een recept van Nigella Lawson; stond gisteren bij ons in de krant.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
- 6 eetlepels lemon curd
- 125 gram boter
- 125 gram suiker
- 125 gram bloem
- 2 theelepels bakpoeder
- 2 eieren
- 1 citroen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
- 6 ramequins (hoge ovenschaaltjes) met een doorsnede van 8 cm

Voorbereiding

Lemon curd kun je kant en klaar gebruiken, maar voor de echte die maken dit zelf natuurlijk:

LEMON CURD:
Ingrediënten
• 2 citroenen
• 150 g boter
• 2 eieren
• 125 g witte basterdsuiker
Materialen
• weckpot van ca. 400 ml
Bereiden
1. Pers de citroenen uit. Doe het sap in een steelpan. Voeg de boter toe en laat op laag vuur smelten. 2. Mix in een kom de eieren met de suiker. Schenk het boter-citroensapmengsel bij het eimengsel. Roer goed en doe alles weer terug in de pan. Breng al roerend aan de kook. Draai als het kookt het vuur laag en laat op laag vuur nog 2 min. doorwarmen. Blijf roeren. 3. Schenk de lemon curd in een schone, uitgekookte pot van ca. 400 ml.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de zes ramequins in met boter en schep in elk schaaltje een eetlepel lemon curd. Meng in een keukemachine of met een mixer; boter, suiker, bloem, bakpoeder en eieren tot een glad beslag.
Boen de citroen schoon en rasp de schil af. Pers de citroen uit. Meng het sap en rasp met elkaar door het beslag en verdeel over de zes schaaltjes. Plaats de ovenschaaltjes op een stevige ovenbakplaat en bak ze in ongeveer 20 minuten gaar. Stort ze kort na het uitdampen op een bord en lepel de evt. achtergebleven lemon curd erover heen.

Bron

Nigella Lawson

Serveertip

Serveer met een flinke bol vanille roomijs of (slank) een schep Griekse yoghurt

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Anke2011 avatar
Anke2011 16-04-2013

Een van de nagerechten waar thuis vaak om gevraagd wordt. Zeker met griekse yoghurt een niet te zwaar einde van een etentje.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten