Gegrilde aubergine salade
- Mediterraan, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
verrukkelijke salade van gegrilde aubergine en kip
Ingrediënten 4 personen
2 aubergines, 2 kipfilets, 1 flinke ui, rucola en jonge bladsla, 3 flinke trostomaten, witte balsamico azijn of citroensap, italiaanse kruiden, peper en zout, olijfolie.Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 149,90 kcal |
Koolhydraten | 8,70 g |
Eiwitten | 17,54 g |
Vetten | 3,91 g |
Benodigdheden
grillpanVoorbereiding
snijdt de aubergines in plakken van 0,5 cm dik en strooi er wat zout op zodat het vocht eruit trekt
Bereidingswijze
Vul een grote schaal met de jonge bladsla en rucola, snijd de tomaat in blokjes van 1 bij 1 cm en leg deze op de sla, strooi hierop 2 el Italiaanse kruiden peper en zout en 4 el witte balsamico azijn of het sap van 2 citroenen. Snijd de ui in halve ringen en grill deze in de grillpan met olie, leg ze daarna op de tomaat, bestrooi de aubergine met italiaanse kruiden (geen zout, dat heb je al gebruikt bij de voorbereiding), gril de aubergine plakken aan beide zijden in de grillpan met olijfolie en leg ze daarna op de gegrilde ui. Snijd de kipfilet in stukjes en kruid deze met Italiaanse kruiden peper en zout, grill deze daarna in de grillpan. Leg de kip op de aubergines. Nu komt de grote truc: Hussel alles door elkaar!
Serveertip
Gewoon zo opeten ik weet zeker dat alles op gaat! Je kunt er iets van Rijst bij koken....