Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Speculaasmousse

Speculaasmousse

Door: Englishiouzz

  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 28-09-2011

Ingrediënten 4 personen


2 blaadjes witte gelatine
2,5 dl slagroom
3 el suiker
2 tl koek- en speculaaskruiden
4 speculaasjes
partjes mandarijn of strooigoed & chocolademunten


Verder heb je nodig


4 (Wijn)glazen of coupes. Staafmixer.


Een heerlijk nagerecht. Zou niet misstaan bij een dineetje met pakjesavond!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Week de blaadjes gelatine ongeveer 5 min. in een kom met ruim koud water. Klop de slagroom met de suiker en de koekkruiden bijna stijf. Hak de speculaasjes fijn.

Bereidingswijze

Breng 2 eetlepels water in een kleine steelpan op laag vuur tegen de kook. Neem de pan meteen van het vuur en los de goed uitgeknepen blaadjes gelatine al roerende in het warme water op. Laat het gelatinemengsel afkoelen tot lauwwarm. Spatel het gelatinemengsel en de speculaaskruimels door de geklopte slagroom. Schep de mousse in 4 glazen of coupes en zet ze minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.

Serveertip

Garneer de glazen met partjes mandarijn of voor kinderen met strooigoed en chocolademunten.

Bron

Vriendin.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Englishiouzz
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top