1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Wereldkeuken
  5. Avocadosalade met alfalfa en pistachenoten

Avocadosalade met alfalfa en pistachenoten

  • Wereld, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-09-2011

Ingrediënten 4 personen


75 gr. pistachenoten - 2 tl. majoraa - 2 el citroensap - 2 el limonadesiroop - 100 gr. alfalfa - 6 kerstomaatjes - 1 el witte wijnazijn - 2 avocado`s - 1 bakje tuinkers - 2 tl mosterd - 5 el olie - peper en zout.



Simpel voorgerecht met een verrassende smaak.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pel de pistachenoten en rooster ze bruin in een droge koekenpan. Laat ze afkoelen. Meng in een kommetje de limonadesiroop, azijn, mosterd, majoraan, peper en zout goed door elkaar. Klop de olie erbij tot een mooie gladde dressing. Verdeel de alfalfa over vier borden en spreid dit een beetje uit. Halveer de avocado`s, haal de pit eruit, schil ze en snijdt ze in de lengte in mooie dunne plakken. Besprenkel ze met citroensap en leg de partjes in een waaier op de alfalfa. Kerstomaatjes wassen en in vier partjes snijden. Schik deze tussen de avocadowaaier. Sausje nog eenmaal goed doorroeren en over de salade schenken. Bestrooi met de nootjes en leg in het midden van de onderkant van de waaier een toef tuinkers.

Serveertip

Lekker met een bruin bolletje.

Bron

Heel oud recept.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilma1106


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilma1106
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top