Rundvleeskerrie met linzen en kikkererwten
- Afrikaans, Hoofdgerecht
- > 120 min.
Kerrie zoals de Zuid-Afrikaners dit eten.
Ingrediënten 8 recipe.people
1,6 kg mager runderlappen in grote blokjes gesneden50 ml zonnebloemolie
2 uien, fijn
3 teentjes knoflook, fijn
1+1/2 e masala
1+1/2 e geelwortel
1 t gemberpoeder
1 t kaneelpoeder
1+1/2 e komijnpoeder
1+1/2 e korianderpoeder
1 t droge rode peper vlokken (chilivlokken)
4 kardemomzaden
2+1/2 e citroensap
1 blik tomaten, in stukjes
1 blik kokosmelk
1 blik linzen of zelf gekookte linzen, uitgelekt
1 blik kikkererwten of zelf gekookt, uitgelekt
zout
peper
Bereidingswijze
1. Verhit olie in een grote oven vaste braadpan en braad vlees mooi bruin aan alle kanten. (vlees in twee porties bakken, gaat beter)
2. Voeg uien, knoflook en droge ingrediënten bij het vlees en bak verder voor 3 min.
3. Voeg tomaten, citroensap, kokosmelk, linzen en kikkererwten erbij en breng verder op smaak met zout en peper.
4. Roer alles goed door en bak in oven (of fornuis) bij 180*C voor 2+1/2 - 3 uur tot goed zacht.
Bron
Kerrie uit een multiculturele keuken
Serveertip
Eten met een:
Tomaten en ui salsa
- 1 ui, fijn
- 3 tomaten in blokjes
- 1 e peterselie, fijn
- zout
- peper
Linzen kunnen ook met kapucijners vervangen worden.