Rundvleeskerrie met linzen en kikkererwten

  • Afrikaans, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Rundvleeskerrie met linzen en kikkererwten

    Rundvleeskerrie met linzen en kikkererwten

    Rundvleeskerrie met linzen en kikkererwten

Kerrie zoals de Zuid-Afrikaners dit eten.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 recipe.people
1,6 kg mager runderlappen in grote blokjes gesneden
50 ml zonnebloemolie
2 uien, fijn
3 teentjes knoflook, fijn
1+1/2 e masala
1+1/2 e geelwortel
1 t gemberpoeder
1 t kaneelpoeder
1+1/2 e komijnpoeder
1+1/2 e korianderpoeder
1 t droge rode peper vlokken (chilivlokken)
4 kardemomzaden
2+1/2 e citroensap
1 blik tomaten, in stukjes
1 blik kokosmelk
1 blik linzen of zelf gekookte linzen, uitgelekt
1 blik kikkererwten of zelf gekookt, uitgelekt
zout
peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Verhit olie in een grote oven vaste braadpan en braad vlees mooi bruin aan alle kanten. (vlees in twee porties bakken, gaat beter)
2. Voeg uien, knoflook en droge ingrediënten bij het vlees en bak verder voor 3 min.
3. Voeg tomaten, citroensap, kokosmelk, linzen en kikkererwten erbij en breng verder op smaak met zout en peper.
4. Roer alles goed door en bak in oven (of fornuis) bij 180*C voor 2+1/2 - 3 uur tot goed zacht.

Bron

Kerrie uit een multiculturele keuken

Serveertip

Eten met een:
Tomaten en ui salsa
- 1 ui, fijn
- 3 tomaten in blokjes
- 1 e peterselie, fijn
- zout
- peper

Linzen kunnen ook met kapucijners vervangen worden.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

deonart avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten