Bladerdeeg gehakthapjes

  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 23-09-2011

Deel dit recept

Ingrediënten
1 kleine prei (250 gram),
500 gram gehakt
knoflook (1 groot teentje of 2 kleine)
peper
zout
chilipoeder naar smaak
12 bladerdeeg blad
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden en haal het bladerdeeg uit de vriezer en leg ze afzonderlijk van elkaar op het aanrecht (folietje aan de onderkant).
Snijd de prei klein en pers de koflook uit. Rul het gehakt zonder boter in de pan (als er veel vocht uit komt dit eruit gieten) voeg de kruiden toe.

Bereidingswijze

Is het gehakt gaar dan de prei en knoflook toevoegen en dit even snel aanbakken (circa 3 minuten). De vulling is dan klaar.
Leg de vulling op het bladerdeeg (ongeveer 3 eetlepels per hapje) en vouw er een envelopje van. Leg deze op een bakplaat. Zet de bakplaat met de bladerdeeghapjes 20 minuten in de oven.

Bron

http://christmas-for-you.hyves.nl/

Laatste reacties

dinogina avatar
dinogina 27-02-2014

lijk me lekker gr gre

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten